OSTAJE U ZAMETU

Silvija Masnić će prvu ligu igrati s novim prezimenom

Četvrtak, 21. travnja 2022. 19:02 Napisao/la  KS

Protiv Bjelovara smo pokazale da se možemo nositi s prvoligaškom ekipom koja je na trećem mjestu. Uostalom, to su razlike u nijansama, kaže iskusna vanjska igračica Zameta

Silvija Masnić
Silvija Masnić

Rukometašicama Zameta preostalo je odraditi još jednu utakmicu do kraja sezone, utakmica protiv Lokomotive 2 trebala se igrati u Zagrebu ovoga vikenda, ali je do daljnjega odgođena.

- Nadam se da ćemo sezonu završiti na najbolji mogući način, a to je pobjedom. Ništa nam ne ovisi, ali bilo bi lijepo prema nama samima da posljednju utakmicu odradimo pobjednički. Bio bi to šećer na kraju. Bila je dosta velika pauza, bili su i praznici, previše vremena je prošlo od naše zadnje utakmice, ali motiva svakako ne nedostaje, kazat će Silvija Masnić, iskusna vanjska igračica rukometašica Zameta.

Bez obzira kako završila zadnja utakmica Zamećanke već znaju da su izborile promociju u elitni rukometni razred.

- Zadovoljna sam i ja, ali mogu potvrditi i čitava ekipa. Neke utakmice smo mogle i bolje odraditi, Samobor iz prvog dijela, Labin iz drugog, da smo dobile te dvije utakmice još bi nekako slađe bilo. Samobor nam je nekako najteže pao, tko bi očekivao da ćemo od njih izgubiti, pa bolje smo za deset razlike. Malo nam je svima trebao jedan period da dođemo sebi da shvatimo da smo izgubile tu utakmicu, kao da nismo bile svjesne toga. No, liga je takva kakva je, svaku godinu sve slabija i slabija, pa onda i taj poraz lakše preživiš, znaš da će ti nakon te utakmice doći netko koga ćeš pobijediti pa ti je odmah lakše, nastavlja Silvija.

No, kvaliteta je morala isplivati, a neosporno je da su Zamećanke to u svojim redovima imale.

- To je istina. Unatoč svim ozljedama i problemima kvaliteta je došla do izražaja. I zbog toga moramo biti zadovoljne, nastavila je Silvija.

silvijamasnic5

Silvija Masnić preiskusna je igračica da ne bi znala procijeniti koliko ova ekipa Zameta vrijedi i može, odnosno mogu li ove djevojke iduće sezone ravnopravno igrati Prvu ligu.

- Mislim da bi nam za prvu ligu dobro došlo još neko pojačanje, pogotovo na vanjskim pozcijama. Ništa još nije definirano što se tiče ekipe, ali mislim da vanjski igrač nikad nije na odmet. Znala sam reći da je milina kada nas je na treningu 25, a onda ti za tjedan dana na trening dođe 12 cura. To je sastavni dio sporta, ali mislim da bismo puno lakše igrale prvu ligu da imamo malo širi roster. Protiv Bjelovara smo pokazale da se možemo nositi s prvoligaškom ekipom koja je na trećem mjestu. Uostalom, to su razlike u nijansama. Ponekad niti kvaliteta nije presudna, ponekad je odlučujuće kakav ti je dan, kakve si volje. Pogotovo koda su cure u pitanju, kaže Silvija Masnić.

Možda postoje upitnici oko toga kako će izgledati Zamet iduće sezone, ali jedna je stvar sigurna:

- Ostajem u Zametu, ne idem nigdje, zaključit će Silvija, koja će iduće sezone zaigrati s novim prezimenom budući da je za nepuna dva mjeseca očekuje vjenčanje s Dariom Černekom, nekadašnjim rukometašem Zameta (fotografija u sredini), svojedobno članom juniorske reprezentacije koja je na Svjetskom prvenstvu u Tunisu osvojila zlatne medalje.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.