Drago Žiljak: Pitanje plasmana u Prvu ligu ne bi trebalo biti upitno

Ponedjeljak, 04. travnja 2022. 00:00 Napisao/la  KS

Vjerujem da su cure usvojile sve ono što smo govorili kroz naše razgovore i sastanke i da ćemo na pravi način odraditi tu utakmicu, kaže trener Zamećanki

Drago Žiljak
Drago Žiljak Foto: Kristian Sirotich

Rukometašice Zameta propustile su minuloga vikenda prvu meč loptu, Riječanke su poražene na gostovanju kod Rudara u Labinu čime je odluka o promociji u elitni rukometni razred prolonigirana za neku drugu prigodu.

Za trenera Dragutina Žiljka i njegove izabranice nema mjesta očaju, imaju Zamećanke još dvije prigode na raspolaganju, iz dviju utakmica treba im jedan bod da bi i teoretski osigurale plasman u Prvu ligu, predstojećeg vikenda Riječanke će ugostiti Karlovac, nakon toga im još slijedi gostovanje kod Lokomotive u Zagrebu.

U Labinu, dakle, ništa nije izgubljeno.

- Nije lijepo gubiti, Rudar nas je iznenadio, odigrale su dobru utakmicu, ali mi smo još uvijek u prednosti. Ako u subotu protiv Karlovca ispravimo greške, ako se pritom i dodatno motiviramo, pitanje plasmana u Prvu ligu ne bi trebalo biti upitno. No, sport je takav da je nepredvidiv, vjerujem da su cure usvojile sve ono što smo govorili kroz naše razgovore i sastanke, vjerujem da će sve jako dobro shvatiti kolika je važnost ove predstojeće utakmice i da ćemo na pravi način odraditi tu utakmicu, kaže Drago Žiljak, trener rukometašica Zameta.

Žiljak ima previše trenerskoga iskustva da ne bi znao u kakvoj su situaciji trenutačno njegove rukometašice, u dvoboju protiv Karlovčanki Zamećanke su apsolutni favorit, ali sve dok se to ne potvrdi na parketu treba puhati i na hladno, odnosno svakog suparnika treba maksimalno respektirati.

- Svaka utakmica ima svoje zakonitosti. Karlovac smo u prvom dijelu sezone pobijedili sa 12 razlike, ali to ne znači da su oni loša ekipa. Dapače, oni su jako dobra ekipa bez obzira što su u donjem dijelu ljestvice. I mi to tako moramo shvatiti, moramo se maksimalno pripremiti, vratiti se u formu u kojoj smo bili veći dio sezone i na terenu pokazati kvalitetu. Imali smo mi dobrih trenutaka i u Labinu, uostalom izgubili smo utakmicu golom razlike što samo po sebi ukazuje da nismo bili daleko, ali svakako je ovaj poraz bio stresan, nastavit će Žiljak.

Ono što možda ne ide Zamećankama u prilog jest činjenica da ih jedna utakmica očekuje i u srijedu, Zamećanke u četvrtfinalu kupa dočekuju Bjelovar.

- Tko pobijedi ide na Final Four. Bjelovar je odlična ekipa, još su se i pojačale, kup ima svoje draži, ali nama je ipak prvenstvo primarno. Igra se samo jedna utakmica, mi smo kao drugoligaši dobili prednost domaćeg terena, iskoristit ćemo tu utakmicu da vidimo koliko imamo širinu. Da smo prošli Labin, to bi bilo drugačije, ali to ipak ne znači da nemamo ambicija i u kupu, zaključit će Drago Žiljak.