Rukometaši Sesveta osvojili ovogodišnji Memorijal Zvonimir Škerl

Ponedjeljak, 15. siječnja 2024. 10:17 Napisao/la  SC

Mateo Lenže (Kozala) proglašen najboljim igračem, Igor Vori na tribinama bodrio sina u dresu Sesveta

Dječaci Kozale
Dječaci Kozale

Završilo je 32. izdanje rukometnog memorijala u čast kapetana MRK Kozale koji je svoj mladi život 1991. godine ostavio na ličkom ratištu.

U dva dana natjecanja kroz dvoranu "Dinko Lukarić" prodefiliralo je preko 500 rukometaša i rukometašica u minirukometu i velikom rukometu za U15 generaciju, a natjecali su se u pet kategorija.

U subotu je održan turnir u mini rukometu gdje su kod mlađih slavili dečki iz Arbe sa otoka Raba dok su u konkirenciji starijih dječaka rođenih 2014. godine pehar pobjednika odnijeli gosti iz Slovenije, točnije ekipa Riko Ribnice.

Kod cura, u 2015. godištu slavile su djevojke iz RK Drenak Slunj, dok su u 2014. godištu najbolje bile novljanke iz ŽRK Vinodol.

Drugi dan natjecanja ponudio je uzbuđenja u velikom rukometu i to generaciji dječaka do 15 godina.

U cijelodnevnom nadmetanju, naslov pobjednika je zasluženo pripao Sesvetama koje su bile bolje u svim susretima.

Na drugom mjestu našla se momčad domaćina Kozale koji su jedini poraz upisali upravo protiv sjajnih Sesveta.

Treće mjesto osvojio je Senj ispred Poreča i Zameta.

Najboljim igračem turnira proglašen je Mateo Lenžer iz redova Kozale.

Titula najboljeg vratara otišla je u ruke Marka Kropeka iz ekipe Sesveta gdje je otišla i nagrada za najboljeg kružnog napadača (Vice Badurina).

Lijepo dvodnevno rukometno druženje pod krovom dvorane na Kozali uveličala su brojna poznata rukometna imena riječkog bazena, a na tribinama je svoje mjesto pronašao i Igor Vori, proslavljeni hrvatski reprezentativac koji je došao popratiti igre svojeg sina u dresu Sesveta.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.