Decathlon za rukomet, RK Liburnija Opatija i sportski lanac započeli suradnju

Petak, 23. prosinca 2022. 13:47 Napisao/la  SC
Decathlon za rukomet, RK Liburnija Opatija i sportski lanac započeli suradnju

Ulaskom u 2023. godinu sportski lanac zajedno s RK Liburnija Opatija započinje projekt pod nazivom "Decathlon za rukomet", a sve u cilju razvoja i promocije rukometa.

- Iznimna mi je čast da nakon kratke pauze u Novu godinu ulazimo sa još jednom lijepom pričom. Nekoliko prethodnih mjeseci razvijali smo projekt koji je prepoznat sa strane Decathlona te zajedničkim snagama krećemo sa brojnim manifestacijama a sve u cilju promocije sporta, kaže idejna začetnica i voditeljica projekta Suzy Topić.

RK Liburnija Opatija dugi niz godina svojim zajedništvom i besprijekornim radom privlači sve veći broj djece i upoznaje ih sa čarima ovoga sporta.

Posebna vrijednost je da će u ovaj projekt biti uključeni i članovi Udruge osoba sa invaliditetom koji će imati priliku upoznati sve ljepote ovoga sporta.

- Cilj nam je kroz elemente rukometne igre raditi na poboljšanju motorike osoba sa invaliditetom. Kroz jednomjesečni ciklus treninga naučiti će osnove rukometa, poboljšati svoje motoričke sposobnosti i upoznati vrijednosti timskog sporta. Uz to, očekuje nas i veliki rukometni turnir za najmlađe uzraste, sportski kamp kao i ljetna škola rukometa na pijesku. Jako me veseli i suradnja sa Udrugom osoba sa invaliditetom, sa našim Smajlićima. Vjerujem da rukometna igra mora biti dostupna svima.

U projekt će kroz cijelu godinu biti uključeni razni dobni uzrasti kao i osobe sa invaliditetom koji će svoje prve rukometne korake napraviti pod budnim okom školovanih trenera.

- Moram se zahvaliti ekipi iz Decathlona koja me ponovno prati u raznim rukometnim projektima. Nadam se da će se ova suradnja nastaviti i da ćemo zajedničkim snagama regionalni rukomet podići na još veću razinu.

loading...