Svjetski kup u sanjkanju, Patricija Urbanc osma u Deutschnofenu

Ponedjeljak, 30. siječnja 2023. 16:24 Napisao/la  SC
Patricija Urbanc
Patricija Urbanc

Vikend iza nas donio nam je osim lijepog vremena u Dolomitima i petu utrku Svjetskog kupa u sanjkanju na prirodnim stazama u talijanskom Deutschnofenu.

Za ovaj sanjkaški klasik organizatori su pripremili ledenu stazu u dužini od 785 metara s visinskom razlikom od 111 metra, a nakon dvogodišnjeg ograničenja zbog pandemije COVID-19 gledatelji su se vratili uz stazu Pföslriep.

Hrvatska reprezentativka u sanjkanju na prirodnim stazama, Delničanka Patricija Urbanc, uspješno je nastupila na natjecanju, zauzevši 8. mjesto s vožnjama 1:01,74 i 1:01,43

- Vrlo sam zadovoljna s nastupom, napokon smo dohvatili rezultat u Top 10, ovo je ze mene veliki trenutak jer se ipak radi o nastupu na najprestižnijoj stazi u sanjkaškom sportu, kaže Patricija Urbanc.

Do kraja Svjetskog kupa u sanjkanju na prirodnim stazama su ostale još dvije utrke, jedna u Rumunjskoj i zatim veliko finale svjetskog kupa u austrijskom Umhausenu.

Trenutno u ukupnom poretku Svjetskog kupa kod žena vodi Talijanka Evelin Lanthaler (500 bodova), na drugom mjestu je njezina kolegica iz reprezentacije Greta Pinggera (360 bodova), dok je treća reprezentativka Austrije Tina Unterberger (356 bodova).

Hrvatska predstavnica Patricija Urbanc odličnim nastupom u Deutschnofenu prvi puta u karijeri se probila i u ukupnom poretku Svjetskog kupa u Top 10 te se trenutno nalazi na 9. mjestu ukupnog poretka s osvojenih 171 bodova.

Iduća utrka je nastup na Europskom juniorskom prvenstvu u Mariazellu od 3. do 5. veljače 2023. godine.

loading...