Slovenci pobjednici utrke Falkensteiner Krk Granfondo 2024

Nedjelja, 28. travnja 2024. 16:52 Napisao/la  SC
Slovenci pobjednici utrke Falkensteiner Krk Granfondo 2024

Profesionalci i rekreativci amateri iz čak sedam zemalja - Njemačke, Austrije, Slovenije, Italije, Slovačke, Norveške, Švedske, Danske, Češke, Mađarske, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske sudjelovali su u subotu na uzbudljivoj svjetski poznatoj utrci Granfondo na otoku Krku.

Slovenci su bili najbolji, i u pojedinačnim kategorijama i ukupno – Laura Šimenc i Anžer Rabar pobjednici su Falkensteiner Krk Granfondo 2024. utrke.

- Utrka je bila vrlo zabavna i dinamična, ni jednom trenutku nije bilo dosadno. Prilično sam se namučila jer je staza bila naporna i zahtjevna, s vrlo malo ravnih dijelova. Sve u svemu, osjećaj je dobar i jako sam zadovoljna, rekla je Laura Šimenc.

Utrka duga 82 kilometra organizirana je u suradnji s Hrvatskim biciklističkim savezom i prestižnim Granfondo World Tourom.

Polazak je bio iz mjesta Punat, startna i ciljna točka Falkensteiner Hotel Park Punat, a ruta je potom nastavljala kroz Krk, Malinsku, Njivice, Omišalj, Vrbnik i Dobrinj, sve do kraja otoka i Baške.

- Iznimno me veseli pobjeda, pogotovo zato što je ovo moj prvi nastup na Granfondu. Utrka je bila zahtjevna, ali dao sam sve od sebe i isplatilo se. Iako naporno, uz sjajnu atmosferu i organizaciju te prekrasan krajolik kroz koji smo se vozili sve je bilo lakše, izjavio je Anže Ravbar.

Na Krku se razvija i potiče biciklizam već desetak godina pa je bio odličan odabir za održavanje utrke, smatra direktor utrke Toni Dujmenović:

- Imali smo 115 prijavljenih i taj broj smo limitirali. Još 15 sudionika dobilo je pozivnice, radilo se o prijateljima utrke i bivšim profesionalcima, a bilo je još oko 140 prijava. Za prvi puta smo jako zadovoljni. Inače je klasična Granfondo utrka na 100 kilometara pa dalje, ali pošto otok Krk nema toliko cesta, utrka je bila duga 82 kilometra. Bila je i prilično zahtjevna pa mislim da smo time kompenzirali dužinu staze.

A kako spojiti strast za bicikliranjem i nezaboravan odmor jako dobro znaju u Falkensteineru.

Falkensteiner Hotel Park Punat idealan je spoj modernih sadržaja i lokalnog šarma.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.