RSS za djecu pripremio Back2Track program na lukobranu i predstavu Nježni put u Dolcu

Utorak, 24. rujna 2019. 19:24 Napisao/la  SC
RSS za djecu pripremio Back2Track program na lukobranu i predstavu Nježni put u Dolcu

 

U srijedu, 25. rujna 2019. godine, u 9.30 sati na terminalu na Riječkom lukobranu, povodom Europskog tjedna sporta održat će se sportsko-rekreativno-zabavni program za djecu pod nazivom “Back2Track.

Program provodi Zajednica sportskih udruga grada Rijeke, Riječki sportski savez, u sklopu Erasmus+ Sport projekta “Back2Track”, koji se bavi promicanjem i poticanjem djece na tjelesnu aktivnost i bavljenje sportom, a sufinanciran je sredstvima Europske unije.

Osim u Hrvatskoj, projekt se provodi i u Bugarskoj i Belgiji.

Program u trajanju od 90 minuta će voditi riječki treneri i kineziolozi, koji će na zabavan način sa 60-ero djece proći vježbe zagrijavanja i istezanja, borilačke vještine te tradicionalne igre poput boćanja.

U slučaju kiše, događaj će se umjesto na terminalu održati u judo dvorani SRC-a “Kantrida“.

U srijedu, 25. rujna 2019. godine, u 10 sati, u Centru za odgoj i obrazovanje Rijeka odigrat će se predstava za djecu “Nježan put”, u sklopu sportske škole grada Rijeke „Ri Move“.

Predstava i prateći program istog će se dana održati i u Osnovnoj školi „Dolac“ s početkom u 13 sati.

Četrdesetominutna predstava koju igra glumac Ivan Đurićić, govori o istinitoj životnoj priči osnivača džuda Jigora Kanoa, a održava se uz potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i projekta JUDO Inclusion.

U sklopu događaja, poznati riječki sportaši učenicima će prezentirati i sportsku lektiru, odnosno komplete knjiga „Olimpijske priče“ i „Mali sportaši“ kroz koje se mlađi osnovnoškolci mogu upoznati s olimpijskim sportovima i životima poznatih sportaša.

Sportska lektira u ovoj školskoj godini obuhvatit će sve riječke škole uključene u projekt „Ri Move“. U najavi su i nova dva izdanja od kojih je jedno o Luki Modriću.

Zajednica sportskih udruga grada Rijeke, Riječki športski savez (RSS), već treću godinu zaredom provodi projekt „Ri Move“ – sportsku školu grada Rijeke.

Projekt je uveden u osnovne škole grada Rijeke sa ciljem promicanja i poticanja djece na tjelesnu aktivnost, a namijenjen je učenicima od 1. do 4. razreda.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT