Homo si teć: Riječani poslavili 25. rođendan jedinstvene humanitarno-sportske manifestacije

Nedjelja, 28. travnja 2024. 16:04 Napisao/la  SC

Homo si teć“ kao početna ideja prerastao je u manifestaciju koja Rijeku svrstava na mapu onih gradova koji se posebno ponose svojim uličnim utrkama ovoga i sličnoga tipa

Start utrke Homo si teć
Start utrke Homo si teć

Rijeka trkača i ove je godine potekla Korzom, ove nedjelje u Rijeci je održan veliki finale Festivala sporta i rekreacije „Homo si teć“, manifestacije što je ove godine doživjela svoj 25. rođendan.

Od ulične utrke jednostavno nazvane „Homo si teć“, pokrenute na inicijativu riječkog barda pisane riječi Orlanda Rivettija 1998. godine, do Festivala sporta i rekreacije proteklo je točno 25. godina, „Homo si teć“ kao početna ideja prerastao je u manifestaciju koja Rijeku svrstava na mapu onih gradova koji se posebno ponose svojim uličnim utrkama ovoga i sličnoga tipa.

Pritom ne treba zaboraviti da je ovogodišnji „Homo si teć“ zadržao i onu humanitarnu notu, pa su svi oni koji su kupili prigodnu majicu pomogli projekt „Moje mjesto pod suncem“, koji na jedinstven način skrbi o siromašnoj djeci ovoga grada pokušavajući ih izvući iz začaranog kruga i na pravi način usmjeriti prema svim budućim životnim izazovima.

Ima tu i ponešto simbolike, za mnoge sudionike ove jedinstvene riječke manifestacije otrčati jednu od punuđenih dionica bilo je prilično izazovno.

Više od deset tisuća trkačica i trkača, velikih i malih, osoba s invaliditetom, okupilo se u nedjelju na Korzu, točno u 10.30 sati riječki gradonačelnik Marko Filipović simboličnim pucnjem iz pištolja označio je početak još jedne  manifestacije koja Rijeku čini gradom drugačijim od drugih.

Nakon što su prijašnjih tjedana Riječanke i Riječani sudjelovali na utrci „539 skok“ Trsatskim stubama i „Molo longo trk“ gatom Karoline riječke, u nedjelju su oni pravi sportaši izabrali Polumaraton, Štafetu ili Desetku, a svi ostali pronašli su za sebe najprimjereniju dionicu, od Erste petice, dm Mićeg trka, Memorijala Milke Milinković namijenjene osobama s invaliditetom, do klasične „Homo si teć“.

Rezultate možete vidjeti:
polumaraton OVDJE
štafeta OVDJE
desetka OVDJE
Erste petica OVDJE

 

 

 

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.