Reinić, Tomić i Babić najbolji, riječki Luben pobjednik trećeg Kupa Istre

Nedjelja, 24. studenog 2019. 09:43 Napisao/la  V. P.

Bili smo na pregledu dva dana i mislili smo loviti u gornjem dijelu zone oko Novigrada gdje imamo puno više pozicija, ali smo zaključili da bi to bilo puno teže zbog uvjeta, rekao je Boris Reinić

 Aleksandar Tomić, Dario Babić i Boris Reinić
Aleksandar Tomić, Dario Babić i Boris Reinić Foto: Valentina Prokić

Podvodni ribolovci riječkog Lubena, Boris Reinić, Aleksandar Tomić i Dario Babić pobjednici su trećeg izdanja Kupa Istre, natjecanja koje se održava u sklopu Crofish sajma ribarstva, ribarske opreme, akvakulture, sportskog ribolova i sportova na vodi u Poreču, a pod pokroviteljstvom tvrtke Granda sub.

Reinić, Tomić i Babić su tijekom petosatnog natjecanja ulovili dvije tabinje, kavalu, dva škrpoća, škarpinu i pet ugora ukupne vrijednosti 17030 bodova.

- Uvjeti su bili teški, bilo je jako mutno i nije bilo ribe. Nije se moglo raditi na dubini. Bili smo na pregledu dva dana i mislili smo loviti u gornjem dijelu zone oko Novigrada gdje imamo puno više pozicija, ali smo zaključili da bi to bilo puno teže zbog uvjeta te smo otišli u donji dio zone u kojem imamo manje točaka, ali vidljivost je bila malo bolja. U kraju nije bilo ribe, iako smo tamo proveli puno više vremena. Ciljano smo išli loviti ribe po vrstama jer smo vidjeli da uvjeti ne dozvoljavaju puno. Tako da smo skupili pet ugora i orjentirali se na ostale vrste. U ovakvim uvjetima iskustvo je bilo presudno, rekao je Boris Reinić.

Riječki Luben prošle je godine osvojio drugo mjesto na Kupu Istre. 

Drugo mjesto u konkurenciji 29 ekipa iz Hrvatske, Slovenije, Italije i San Marina osvojili su ribolovci Voloskog Marijan Veršić, Saša Tomić i Luka Kamenski sa 13855 bodova koliko su im donijela četiri ugora, cipal, salpa, brancin i škrpoć.

Miješana ekipa malološinjske Udice i novigradskog Erika Radina u sastavu Mario Dodici, Dino Busanić i Antonio Viskić završila je treća sa 12535 bodova.

Dodici, Viskić i Busanić ulovili su dva ugora, kavalu, pica i vranu te brancina od 1950 grama za kojeg je Mario Dodici primio posebnu nagradu za najvrjedniji ulov.

Na četvrto mjesto plasirala se ekipa Opaa Opatije sa Andrejem Simčićem, Gregorom Stermečkim i Zoranom Kremenićem koji su sa šest kavala, dva šarga i škrpoćem zaradili 12250 bodova.

Peti su bili Medulinci Branko Ikić, Josip Urti i Željko Popović sa pet ugora i brancinom odnosno 9710 bodova.

Uvjeti nisu išli na ruku ribolovcima jer je struja bila dosta jaka, vidljivost je bila tek metar, a uz jug koje je pojačavalo stigli su i veliki valovi koji su otežavali ribolov.

Nakon vaganja i proglašenja pobjednika u porečkoj sportskoj dvorani održana je bogata lutrija sa vrijednim sponzorskim nagradama koje su dobili svi sudionici natjecanja.

Fotogalerija Valentina Prokić

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT