Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Rijeke okupio 500 riječkih vrtićaraca na Krimeji

Subota, 11. svibnja 2024. 13:01 Napisao/la  Grad Rijeka

Djeca podijeljena u 12 ekipa natjecala se u sedam kategorija

Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Rijeke okupio  500 riječkih vrtićaraca na Krimeji
Foto: Grad Rijeka

Stadion Krimeja ove je godine prvi puta ugostio Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Rijeke koji se održava dvadesetu godinu zaredom.

Na natjecanju sudjeluje 500 riječkih vrtićaraca iz Dječjih vrtića More, Sušak i Rijeka te iz vrtića Žirafa i Mali princ.

Mališani, podijeljeni u 12 ekipa ove se godine natječu u sedam kategorija – mali nogomet, povlačenje konopa, atletika, trčanje na 50 metara, štafeta 4×25 metara, bacanje loptice u dalj i skok u dalj.

Olimpijski festival dječjih vrtića Republike Hrvatske pokrenuo je Hrvatski olimpijski odbor 2001. godine.

Održava se pod motom “I ja ću biti olimpijac”, a namjera je djeci prenijeti vrijednosti olimpijskog sporta – uvažavanje, izvrsnost i prijateljstvo.

Svečanom otvorenju festivala prisustvovali su riječki gradonačelnik Marko Filipović, predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac, ravnateljica Dječjeg vrtića Sušak Vlatka Miletić te riječki olimpijac jedriličar Marin Lovrović koji je i pomogao upaliti olimpijski plamen nakon što su djeca s njim otrčala cijeli krug po stadionu.

Gradonačelnik Filipović pozdravio je sudionike festivala i poželio djeci da uživaju u ovom sportskom danu.

- Sport izgrađuje ljude, potiče zajedništvo i sve ono dobro u nama. Upravo zato se trudimo i da naši sportski objekti budu po mjeri naših najmlađih i da se što više djece bavi sportom, rekao je gradonačelnik.

Valja dodati kako će najuspješniji s gradskog natjecanja nastupiti na županijskom natjecanju koje će se održati na Cresu 18. svibnja.

Organizatori 20. Olimpijskog festivala dječjih vrtića na gradskoj razini su dječji vrtići More, Rijeka i Sušak te Riječki sportski savez uz pokroviteljstvo Grada Rijeke.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.