Homo si teć: Najavljena završnica 25. festivala sporta i rekreacije

Srijeda, 24. travnja 2024. 17:48 Napisao/la  Grad Rijeka

Pozivam Riječanke i Riječane da  sudjeluju u skupljanju sredstava za program Moje mjesto pod sunce, kaže gradonačelnik Marko Filipović

Homo si teć: Najavljena završnica 25. festivala sporta i rekreacije

Samo nas još nekoliko dana dijeli od velike završnice 25. festivala sporta i rekreacije Homo si teć – Rijeka Run, u sklopu koje će u nedjelju, 28. travnja riječkim ulicama poteći tisuće trkača svih generacija.

Učenici, studenti, obitelji s djecom, umirovljenici, osobe s invaliditetom, profesionalni trkači i rekreativci iz Hrvatske i još gotovo 30 zemalja svijeta, baš svi mogu naći svoju utrku na popularnom riječkom slavlju trčanja.

Da 25. godina održavanja dovoljno govori o prihvaćenosti među građanima i važnosti za sam grad, složili su se i organizatori i pokrovitelji manifestacije, koji su na konferenciji za medije u Salonu Grada Rijeke danas najavili program finalnog vikenda manifestacije.

- Homo si teć je prepoznatljivi simbol grada koji ima važnu ulogu u promociji kretanja i zdravog načina života, kao i uvijek prisutnu humanitarnu notu. Pozivam Riječanke i Riječane da se odazovu akciji i kroz rekreaciju sudjeluju u skupljanju sredstava za program Moje mjesto pod suncem koji brine za djecu u riziku od siromaštva, izjavio je riječki gradonačelnik Marko Filipović.

Prodajni štand festivala postavljen je na Trgu 128. brigade HV-a sve do nedjelje, a kupnjom majice po cijeni od 7 eura programu Moje mjesto pod suncem doniraju se 2 eura. Svi koji kupe majicu, najavio je gradonačelnik Filipović, u nedjelju, 28. travnja imaju pravo na besplatnu vožnju Autotrolejem.

- Program brine za šezdesetak djece i njihovih roditelja, a kako bi osigurali stabilnost u radu i nastavak kvalitetnih sadržaja koje nudimo djeci, pokrenuli smo i nacionalnu kampanju “Pet po pet i mijenjamo njihov svijet”. Jako smo zahvalni što se našim nastojanjima da štićenicima pružimo trajnu pomoć i podršku ove godine priključio i festival Homo si teć – Rijeka Run, istaknula je Sandra Grozdanov, voditeljica programa Moje mjesto pod suncem.

Nedjeljna završnica festivala donosi čak 7 utrka, koje startaju jedna za drugom od 10:30 sati.

Za one željne natjecanja tu su 20. Riječki polumaraton, utrka štafeta 3x7km, Desetka i Erste Petica, osobe s invaliditetom i slabovidne osobe trče Memorijal Milke Milinković, brojni vrtićarci i njihovi roditelji istrčat će dm mići trk, a svi oni željni rekreativnog trčanja u samom centru grada bez prometa okupit će se u najstarijoj i najmasovnijoj, humanitarnoj utrci građana Homo si teć.

Zanimanje za natjecateljske utrke, pored brojnih domaćina trkača, pokazali su rekreativci iz Slovenije, Njemačke, Italije, Mađarske, Poljske, Austrije, Finske, Češke i niza drugih europskih zemalja, ali i udaljenijih država, poput Kenije, Južne Koreje i Paragvaja.

- Homo si teć kroz okupljanje impozantnih brojki ljudi predstavlja i sportske vrijednosti ovog grada, zahvaljujući kojima je Rijeka 2022. proglašena Europskim gradom sporta, naglasio je Slaviša Bradić, glavni tajnik Riječkog sportskog saveza.

- Upravo manifestacije poput festivala sporta i rekreacije osnažuju poziciju Rijeke kao destinacije za aktivni turizam, koji je proteklih godina postao jedan od glavnih aduta naše turističke ponude, stoga nam je svakako drago da možemo podržati festival i sudjelovati u njegovom dajnjem razvoju, kazao je voditelj razvojnih projekata Turističke zajednice grada Rijeke Marko Mikašinović.

Zadovoljstvo u sudjelovanju ne festivalu istakle su direktorica regionalne direkcije Erste Banke Tatjana Sundać i područna menadžerica dm-a Dijana Prezelj, predstavnice dugogodišnjih pokrovitelja koji imaju i svoje utrke na festivalu, te voditelj korporativne prodaje A1 Matko Verbič.

Naglasili su poseban značaj festivala koji promovira zdrav način života i rekreaciju, uz puno pozitivne energije i okupljanja velikog broja građana, zbog čega mu se uvijek vesele i rado sudjeluju.

Značajan doprinos u organizaciji festivala i ove godine daju volonteri iz Volonterskog programa HKD-a na Sušaku i članovi Međunarodne udruge studenata medicine Hrvatske, dok su kao podrška u tehničkoj realizaciji utrka uključeni klubovi poput Atletskog kluba Rika, Triatlon kluba Rival, Atletskog kluba Kvarner i Veslačkog kluba Jadran.

Više informacija na mrežnim stranicama Festivala sporta i rekreacije Homo si teć – Rijeka Run.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.