Motorshow Poreč 2024: Karlo Pelicar pobjednik, Mateo Ivošević treći

Srijeda, 01. svibnja 2024. 19:59 Napisao/la  Miroslav Krpan
Mateo Ivošević
Mateo Ivošević Foto: Miroslav Krpan

Na gradskom parkiralištu Žatika u Poreču održano je treće natjecanje ovogodišnje sezone Prvenstva Republike Hrvatske u kronometar vožnjama, u okviru dvodnevne manifestacije 9.Motorshow Poreč 2024., u još jednoj zavidnoj organizaciji Autokluba Poreč motorsport i AKOK Skok racing 1993.

U bodovanju državnog prvenstva, ali i prvenstva Auto i karting lige Zapad HAKS-a, odnosno Prvenstva Auto i karting saveza Istre sudjelovalo je 54 vozačica i vozača iz 13 klubova, dok je još 16 sudionika objedinilo promotivno Prvenstvo Istarske rivijere.

Najboljim vremenima već od treninga, pa tijekom sve tri bodovne vožnje, iskazao se ukupni pobjednik, mladi Vrsaranin Karlo Pelicar (AKOK Skok racing 1993) (fotografija u sredini) koji je u Citroenu AX na kraju bio uspješniji za 1,864 sekunde od aktualnog državnog prvaka iz 2023. godine i dvostrukog pobjednika, s otvaranje sezone u Taru prije dva tjedna, Zagrepčanina Danijela Šimunovića (Peugeot 106) iz AKK Fly with Kolman Zagreb.

Pelicar je u drugoj vožnji ostvario i najbolje vrijeme dana 1:15,694 minuta na improviziranoj stazi Žatika dugoj 480 metara.

Gotovo ujednačenim vožnjama do trećeg je mjesta „generalke“ stigao Mateo Ivošević (Karting klub Rijeka) u Hondi Civic, dok se među prvih deset i ovog puta, sedmim mjestom, uvrstila dvostruka pobjednica zasebnih konkurencija.

Mlada vozačica AKOK Skok racing 1993 Lina Cukrov (Citroen Saxo) još je jednom dokazala, da pored pobjede među 16 juniora i konkurencije vozačica, ravnopravno se može nositi i s iskusnijim muškim kolegama unutar klase i generalke. Uz Pelicara i Šimunovića kao treća se popela na pobjedničko postolje najbrojnije klase Sport do 1600 ccm.

U konkurenciji juniora druga je bila Erika Marija Kušić (AK Klek Ogulin, Peugeot 106), a trećim je mjestom iznenadio još jedan Ogulinac Eric Stipetić (Honda Civic).

Postolje vozačica su treći puta ove sezone ispunile Lina Cukrov, Erika Marija Kušić i Porečanka Sumeja Maksuti (AKOK Skok racing 1993, Citroen Saxo).

Ekipni trijumf slavili su članovi višestrukog prvaka pazinskog Istra racing teama, ovog puta s deset bodova više od AKK Fly with Kolman Zagreb, koji su na otvorenju sezone ostvarili dvije pobjede.

Do trećeg mjesta zasluženo je stigla pomlađena, kvalitetna i ojačana ekipa AK Klek Ogulin.

Pobjednici po klasama,
Serija do 1.280 ccm Loren Bajerić (AK IRT Pazin, Peugeot 106),
Serija do 1.799 ccm Eric Stipetić (Klek Ogulin, Honda Civic),
Serija do 1.800 ccm Toni Malinarich (AK Prorace Sv. Lovreč, VW Polo),
Sport do 1.400 ccm Dean Jurasić (IRT, Škoda Felicia),
Sport do 1.600 ccm Karlo Pelicar,
Sport više od 1.600 ccm Mateo Ivošević,
Klasa E1 moto Mauricio Bajerić (IRT, Fiat 500 Proto),
Klasa Diesel Kristian Fičor (AK Fly with Kolman Zagreb, VW Golf).

Najuspješni veteran bio je Neven Ivošević (KK Rijeka, Honda Civic), a tim „Svaka Čas“ Ogulin (Stipetić, Grgurić, Škaljac).

Ukupni pobjednik Prvenstva Istarske rivijere bio je Marko Pulin u atraktivnoj Zastavi 750, dok je četvrtim mjestom ukupnog poretka svoju vrhunsku vožnju potvrdila mlada Porečanka Julija Milokanović (Ford Fista ST), pobjednica u konkurenciji vozačica i juniora.

Državno prvenstvo u kronometar vožnjama nastavlja se 26. svibnja natjecanjem u Belici nadomak Čakovca u organizaciji zagrebačkog AK Delta.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.