Gradonačelnik Marko Filipović posjetio europsku prvakinju

Utorak, 21. svibnja 2024. 19:47 Napisao/la  Grad Rijeka

Gradonačelnik prigodno darovao  Emu Sgardelli,  Leu Vukoja i Ivanu Bebek Bašić

Danijela Bradamante, Marko Filipović, Ema Sgardelli i Lea Vukoja
Danijela Bradamante, Marko Filipović, Ema Sgardelli i Lea Vukoja

Gradonačelnik Marko Filipović susreo se s članovima i trenerima Karate kluba Champion čija je članica i odnedavna europska prvakinja Ema Sgardelli, koja je tu titulu osvojila na nedavnom Europskom prvenstvu u karateu održanom u Zadru.

Susret se održao u dvorani Karate kluba Champion, a gradonačelnik je tom prilikom čestitao na uspjesima članovima kluba te uručio prigodne darove Emi Sgardelli,  Lei Vukoja koja je na Europskom prvenstvu u Zadru osvojila peto mjesto ekipno, kao i Eminoj trenerici Ivani Bebek Bašić, koja je ujedno i trenerica nacionalne karate selekcije.

Susretu su prisustvovali i predsjednica Odbora za sport i tehničku kulturu Gradskog vijeća Grada Rijeke Danijela Bradamante, tajnik Riječkog sportskog saveza Slaviša Bradić, direktor i trener kluba Champion i glavni tajnik karate saveza PGŽ Rene Premuš, profesionalni trener Dejan Aleksić, profesionalni trener i glavni fizioterapeut kluba Neven Martić te treneri Zoran Konevski i Ivan Janković.

Gradonačelnik je čestitao cijelom timu koji stoji iza velikih uspjeha Eme Sgardelli kao i njezine sportske kolegice Lee Vukoje istaknuvši kako je za ostvarivanje ovakvih rezultata potrebno puno ljubavi prema sportu, rada, truda i odricanja.

- Vjerujem da su ovi uspjesi motiv da i dalje ustrajno trenirate. Za karate možemo reći da je više od sporta, budući da se kroz tu vještinu mladi ljudi osposobljavaju za odgovoran odnos prema vlastitome zdravlju, za razvoj samopouzdanja i svijesti o vlastitim sposobnostima, ali i za solidarnost s drugima. Drago mi je što se Rijeka može pohvaliti velikim brojem izvanrednih, uspješnih sportaša u više različitih sportova. Dakako, na nama je da nastavimo ulagati u sport, u sportsku infrastrukturu i budemo i dalje potpora i oslonac riječkim klubovima i riječkom sportu, kako bismo ovakve uspjehe mogli pratiti i u budućnosti. Čestitam vam još jednom i vjerujem kako se uskoro ponovo vidimo kada ćemo proslaviti vaše buduće uspjehe, završio je Filipović i poželio im puno uspjeha i sportske sreće u budućem radu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.