Gabriel Barac pomeo konkurenciju na državnom prvenstvu u akvatlonu

Utorak, 20. srpnja 2021. 16:24 Napisao/la  SC
Obiteljski Triatlon klub Rival
Obiteljski Triatlon klub Rival

Ovoga vikenda u Bilju kraj Osijeka, u organizaciji lokalnog TK Tri-Tima, održano je Prvenstvu Hrvatske 2021 u akvatlonu za kadete, juniore i seniore.

Kadeti su u subotu imali utrku u super sprint akvatlonu (200m plivanja i 2.000 trčanja), a juniori i seniori u sprint akvatlonu (500m plivanja i 2.500 trčanja), dok su u nedjelju nastupali samo seniori na standard akvatlon utrci (1.000m plivanja i 5.000 m trčanja).

Izrazito promjenjivi vremenski uvjeti: kiša, grmljavinsko nevrijeme i naoblaka, te neizbježno lokalno obilježje – komarci, dodatno su naelektrizirali natjecatelje pred utrku.

Apsolutni pobjednik prvoga dana bio je Gabriel Barac iz riječkog Triatlon kluba Rival, zauzevši 1. mjesto u ukupnom poretku, 1. mjesto među juniorima te 1. mjestu u kategoriji U-17!

U ženskoj konkurenciji, mlada juniorka isto iz redova riječkog Triatlon kluba Rival, Aurora Valinčić osvojila je 1. mjesto među juniorkama te 1. mjestu u kategoriji U-17!

Medalje za Triatlon klub Rival osvojili su:
1. mjesto među curama do 9 god. - Zara Marić,
2. mjesto među dečkima do 11 god. - Lan Marić,
3. mjesto među muškarcima od 40 god. Miroslav Marić,
2. mjesto među muškarcima od 45 god. Blaž Barac,
1. mjesto među za ženama od 45 god. Karmen Barac,
1. mjesto među muškarcima od 50 god. Ozren Gruičić,
1. mjesto među ženama od 50 god. Koraljka Renier Valinčić,
2. mjesto među ženama od 50 god. Nikoleta Vale.

Na subotnjoj utrci nastupili Einar Miletić i Lana Vale osvojivši 5. i 6. mjesta u kadetskim kategorijama.

Kako se dade iščitati, na natjecanju su nastupile brojne obitelji.

Tako je obitelj Barac osvojila 3 medalje (2 zlata i 1 srebro), obitelj Valinčić 2 medalje (2 zlata), obitelj Vale 1 medalju (1 srebro) i obitelj Marić 3 medalje (zlato, srebro i bronca) pa u klubu razmišljaju dodati prefiks "Obiteljski" ispred Triatlon klub Rival.

Apsolutni pobjednik drugoga dana bio je Gabriel Barac iz "Rivala", koji se lavovski borio do zadnjih metara utrke da bi pobjedu odnio ispred zrelijeg konkurenta, te time u dvostruko težoj distanci ponovio uspjeh prethodnog dana.

Osvojio je 1. mjesto u ukupnom poretku, 1. mjesto među juniorima te 1. mjesto u kategoriji U-17!

Njegov primjer slijedila je naša zlatna Aurora Valinčić: 1. mjesto među juniorkama te 1. mjestu u kategoriji U-17!

Da jabuka ne pada daleko od stabla potvrdio je Gabrielov otac i trener Blaž Barac, osvojivši 1. mjesto u kategoriji muškaraca od 45 god., kao i Ozren Gručić u kategoriji od 50 god., te Miroslav Marić u kategoriji od 40 godina.

Bila je to prava žetva medalja u Slavoniji za "Rivalovce": 2 naslova apsolutnog prvaka Hrvatske za mladog juniora Gabriela Barca, 17 prvaka Hrvatske u dobnim kategorijama (žene i muškarci u dobi od 9 do 50 godina) i sveukupno 20 osvojenih medalja: (17 zlata, 2 srebra i 1 bronca).