Danijel Liber: Gradonačelnik radi onako kao što je obećao u kampanji!

Petak, 17. veljače 2023. 12:29 Napisao  I. V.

Sigurno da će nam biti puno lakše kada dobijemo svoj bazen, ali viša se liga ne može igrati bez jakih sponzora, kaže čelnik opatijskog kluba

Danijel Liber
Danijel Liber

Gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin u razgovoru za SportCom iznio je poteškoće koje su se pojavile u pripremi izgradnje novog nogometnog igrališta i najavio početak gradnje novog bazena u 2024. godini.

Na službenoj Facebook stranici NK Opatija objavio je razgovor s gradonačelnikom s indikativnim komentarom:

- Od obećanja do opravdanja je kratak put...!

Čelnici NK-a Opatije očito ne vjeruju gradonačelniku dok govori o igralištu, evo kako razmišljaju u Vaterpolskom klubu Opatija LRH dok gradonačelnik govori o bazenu:

- Apsolutno pozitivno! Mislim da  gradonačelnik radi onako kao što je obećao u kampanji, početak izgradnje 2024. godine je realni rok, a stižu neslužbene informacije da bi se gradti  moglo početi već ove godine nakon ljeta. Nije realno bilo očekivati da je izgradnja mogla početi ranije,  kaže bivši igrač i dugogodišnji čelnik VK-a Opatija Danijel Liber.

- Uključeni smo u projekt, nekoliko puta su nas zvali na sastanke s projektantima. Čim se nešto novo dogodi, pozovu nas da čuju naše sugestije. Osobno, mislim da nema fige u džepu, da će gradnja bazena početi kao što je rečeno, a uvijek se mogu dogoditi neke nepredvidljive zapreke kao što je bila korona. Bude li sve normalno, vjerujem da će izgradnja početi kao što je gradonačelnik rekao, govori Liber.

Opatijski klub nekada je igrao prvu ligu bez zatvorenog bazena, prirodno je očekivati da bi prvu ligu opet trebao igrati u svom bazenu:

- Mislim da bi izgradnja zatvorenog bazena trebala spadati pod normalno u Opatiji. Dobili smo dvoranu, pa ne vidim da su dvoranski sportovi profitirali od toga. Sigurno da će nam biti puno lakše kada dobijemo svoj bazen, ali viša se liga ne može igrati bez jakih sponzora. Ja vjerujem da možemo opet igrati prvu ligu, naš će cilj biti da postanemo prvoligaši, ali ne zato da prvu ligu igramo tek tako, samo da igramo! Iz prve lige ionako ne ispada nitko, a Prva B liga nije nimalo jeftinija što se tiče troškova natjecanja... Želim reći da nije poanta ući u prvu ligu samo da bismo sudjelovali! Da bismo postali stabilni prvoligaš, koji je kompetitivan, trebat će dodatna ulaganja, poručuje Liber.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.