Kristijan Šunjić doveo u Kostrenu U-19 belgijsku vaterpolsku reprezentaciju

Četvrtak, 25. srpnja 2019. 09:52 Napisao  I. V.

Belgijska U-19 reprezentacija vraća se u Rijeku ponovno u kolovozu, kada ćemo igrati na međunarodnom turniru, kaže izbornik belgijske reprezentacije

Kristijan Šunjić doveo belgijsku reprezentaciju u Kostrenu
Kristijan Šunjić doveo belgijsku reprezentaciju u Kostrenu

 

Kristijan Šunjić vratio se u Kostrenu kao gost!

Nekadašnji igrač, član uprave i prije svega trener VK-a Jadran Kostrena, boravio je u Kostreni kao izbornik U-19 belgijske reprezentacije koja je sudjelovala na prvom međunarodnom turniru.

- Zahvaljujemo se našem Jadranu iz Kostrene na pozivu i dobro organiziranom međunarodnom turniru, odigrali smo jako dobre utakmice na dobro posjećenom plivalištu u Žurkovu. Turnir nam je super došao u fazi ljetnih priprema za naš glavni cilj, a to su kvalifikacije za U-19 Europsko prvenstvo, koje će se održati 2020. godine. Belgijski savez je Marijanu Pichleru, Ediju Brkoviću i meni ukazao povjerenje da obavimo selekciju i vodimo reprezentaciju u idućem kvalifikacijskom ciklusu. Nadamo se da ćemo povjerenje opravdati radom i rezultatima, kaže Šunjić.

Uživao je Šunjić kratkotrajno u Kostreni iz koje je otišao 2016. godine u irski grad Galway, Riječnima poznatiji kao europska prijestolnica kulture 2020. godine zajedno s Gradom Rijekom.

Poziv iz vaterpolski egzotične Irske stigao je nakon što je kao trener Jadrana postao prvak 1-B lige, više se nije mogao plasirati.

Trajna je veza s riječkim vaterpolskim bazenom, otkada je otišao Šunjić svako ljeto dolazi na Kvarner na pripreme prvo s irskim pa onda s belgijskim vaterpolistima:

- Za ljetnu bazu odabrali smo bazen na Kantridi, najljepši i najbolji bazen na svijetu, kao što mi znamo reći za naš drugi dom. Višednevne pripreme iskoristili smo maksimalno, igrajući trening-utakmice s domaćinom Primorjem kojima se ovim putem zahvaljujemo na gostoprimstvu. Belgijska U-19 reprezentacija vraća se u Rijeku ponovno u kolovozu, kada ćemo igrati na međunarodnom turniru na kojem će sudjelovati juniori Primorja, U-19 reprezentacija Velike Britanije i Szentesi iz Mađarske, zaključuje Šunjić.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT