Kup: Juniori Primorja EB u Gružu srušili Jug AO i osvojili vrijedan trofej

Petak, 16. srpnja 2021. 15:33 Napisao/la  KS

Niti u jednom trenutku nisu odustali i to im je donijelo trofej.  Ne mogu rječima objasniti koji je ovo zamašnjak za sve nas u klubu, kaže predsjednik kluba i trener juniora Samir Barać

Juniori Vaterpolskog kluba Primorje EB s trenerima
Juniori Vaterpolskog kluba Primorje EB s trenerima Foto: VK Primorje EB/Facebook

Juniori Vaterpolskog kluba Primorje EB pobjednici su Kupa Hrvatske, u finalu završnice u Gružu Riječani su iznenadili Jug AO i pobjedom 14:12 izborenom na peterce preoteli trofej namjenjen domaćinu i najvećem favoritu.

- Zlatni dečki. Generacija i po kvaliteti i po atmosferi posebna. Mislim da Primorje EB dokazuje da se uvijek odgajaju dobri sportaši. Branili su boje kluba svim srcem, čestitke igračima, istrpili su sve što se moglo istrpiti, zadovoljan je bio Samir Barać, predsjednik kluba i trener juniorske ekipe.

Nakon što su u polufinalu svladali splitski Jadran (8:7), Riječani su odlično otvorili finale, poveli 3:0 i onda su stali.

Dubrovčani su uzvratili sa sedam pogodaka u nizu, činilo se da su riješili utakmicu, ali onda se u riječkoj momčadi dogodio neki klik i sjajnom završnicom uspjeli su prvo poravnati rezultat, a onda na peterce i doći do pobjede.

- Mi smo od Juga izgubili u skupini, pomeli su nas. Volio bih prenijeti tu reakciju nakon te izgubljene utakmice. Niti u jednom trenutku nisu odustali i to im je donijelo trofej.  Ne mogu rječima objasniti koji je ovo zamašnjak za sve nas u klubu, za daljni motiv, za planiranje budućnosti, za opravdavanje svih uloženih očlekivaanja, Grada, zajednice, roditelja, svih nas u klubu. Ovo je nevjerojatan poticaj za budućnost, nastavio je Barać.

Zanimljivo, niti jedan igrač novog pobjednika Kupa nije dobio niti jednu pojedinačnu nagradu, što je pomalo iznenađujuće s obzirom na konačni rezultat-

- Veći broj pojedinaca zaslužilo je titulu MVP-a turnira ili mjesto u najboljoj  sedmorki, ali čuo se nakon finala komentar da su svi bili toliko  dobri da se ne bi mogli niti odlučiti koga bi se izdvojilo. Zaista su zaslužili sve moguće pohvale, zaključio je Samir Barać.

PRIMORJE EB – JUG AO 14:12 (2:0, 1:3, 1:4, 6:3, 4:2)

PRIMORJE EB: M. Čubranić, Vuković, G. Burburan, Šimac 3, Tomić 1, L. Babić, N. Čubranić, K. Babić, Sotošek 1, N. Burburan 5, Tončinić, Vekić, Polonijo, Jurić.

JUG AO: Jurišić, Burđelez 2, Ljepava, Mozara, Pavlić, Kolak, Tomasović 2, Begić, Radić 1, Zvono, Tolja, Vukojević 5, Grbić, Dumančić.