ĐURO MARINOVIĆ Imamo čak 1800 članova mlađih od 18 godina

Petak, 20. prosinca 2019. 11:58 Napisao/la  V. P.

Nastupali smo sa čak osam reprezentacija. Gotovo sve su imale dobre nastupe. Moram istaknuti da smo jedna od rijetkih saveza koji financira isključivo sport. kaže predsjednik HSŠRM

Đuro Marinović, predsjednik HSŠRM
Đuro Marinović, predsjednik HSŠRM Foto: Valentina Prokić

Hrvatski savez za športski ribolov na moru iza sebe ima još jednu uspješnu godinu.

Sedam odličja osvojili su hrvatski sportski ribolovci od kojih tri zlata, dva srebra i dvije bronce.

Naslov svjetske prvakinja osvojila je Marina Mavrinac Matulja iz lovranskog Zubatca, svjetski prvak postao je i Lovro Milin u kategoriji do 21 godine.

- Nastupali smo sa čak osam reprezentacija. Gotovo sve su imale dobre nastupe. Moram istaknuti da smo jedna od rijetkih saveza koji financira isključivo sport. Nemamo dugova, neprofitna smo udruga i sav novac odlazi županijskim savezima, klubovima, radu s mladima, reprezentacijama, našim predstavnicima u međunarodnim institucijama, zaštiti okoliša i edukaciji. Imamo školovanje za ljude koji vode natjecanja, za trenere i suce, kaže predsjednik Hrvatskog saveza za športski ribolov na moru Đuro Marinović.

Marinoviću iduće godine u ožujku ističe četvrti mandat na mjestu predsjednika, a prema svemu sudeći skupštinari će mu ukazati povjerenje i peti puta.

- Naš Savez ima preko 30 tisuća članova, a posebno sam ponosan na brojku od čak 1800 djece mlađe od 18 godina. Te brojke pokazuju da tvrdnja kako sportski ribolov nije atraktivan, ne stoji. Najveći dobitak sporta su upravo djeca, a kod nas troškove nastupa ne snose roditelji već udruge, počevši od klubova, pa sve do nacionalnog saveza. Naše reprezentacije putuju kako dolikuje, imaju potrebnu opremu, jednako su odjeveni, dobiju putno osiguranje, adekvatan smještaj, imaju sve uvjete da se posvete ostvarenju rezultata, dodaje predsjednik Marinović.

Hrvatski savez za športski ribolov ima izuzetno dobru suradnju sa Hrvatskim olimpijskim odborom.

- Dio smo proračuna HOO-a, a uspješnost naših reprezentacija donosi i veću financijsku pomoć. No, mi se najviše financiramo iz članarina, a u manjem dijelu od prodaje i distribucije dozvola za sportski ribolov, zaključio je predsjednik Đuro Marinović.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT