Dive in Cup: Doktori u sastavu Reinić, Babić i Buratović drugi, ekipa Voloskog treća

Utorak, 07. svibnja 2019. 12:38 Napisao/la  V. P.

Podvodni ribolovci ekipe Divein Croatia & De Periska, Mate Barešić, Luka Fatović i Marko Musulin pobjednici s ulovom ukupne vrijednosti 46865 bodova

Drugoplasirani Doktori - Boris Reinić, Antonio Buratović, Dario Babić i barkariol Davor Tomaić
Drugoplasirani Doktori - Boris Reinić, Antonio Buratović, Dario Babić i barkariol Davor Tomaić Foto: Valentina Prokić

Podvodni ribolovci ekipe Divein Croatia & De Periska, Mate Barešić, Luka Fatović i Marko Musulin pobjednici su sedmog izdanja međunarodnog Dive In Cupa održanog u zadarskom akvatoriju u organizaciji SRD Harpun i tvrtke Dive In.

Barešić, Fatović i Musulin nakon šestosatnog su ribolova na vagu donijeli 24 ribe - tri vrane, tri tabinje, tri kantra, osam kavala, četiri šarga, škarpinu i dva ugora ukupne vrijednosti 46865 bodova.

Barešić je dobio i posebnu nagradu za najteži ulog ugora od 16100 grama.

Drugo mjesto u konkurenciji 29 ekipa iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, San Marina, Italije, Cipra, Tunisa i Rusije osvojila je riječko-hvarska ekipa Doktori za koju su lovili Boris Reinić, Dario Babić i Antonio Buratović.

Doktori su na žici imali 13 riba - kavalu, tri tabinje, tri vrane, tri škarpine, šarga, murinu i ugora što im je donijelo 24745 bodova.

- Bili smo dan i pol na pregledu zone, ali znamo teren dosta dobro. Ovo nam je treći puta da se zajedno natječemo u Zadru. Prve godine smo bili šesti, druge četvrti i sada ove godine drugi. Od jutra smo krenuli s početka zone prema vanjskim pozicijama, s vanjske strane Dugog otoka. Počeli smo s plitkim pozicijama i završili sa točkama na 31 metra. Na nekim mjestima kurenat je bio vrlo jak i vidljivost nije bila baš sjajna, ali dalo se raditi. Zadovoljni smo rezultatom, možda smo mogli koju ribu više, ali Barešića nismo mogli stići, rekao je Dario Babić koji je kao i Reinić član riječkog Lubena, dok je Buratović iz hvarskog Pelegrina.

Treći su bili ribolovci Strožanca Stjepko Kesić, Jakov Pavić i Jakov Mislav Sokol sa11 riba i 21295 bodova.

Strožanac je ulovio ovčicu, tri vrane, tabinju, tri kantra, brancina, škarpinu i ugora.

Četvrta je bila talijanska ekipa Podemos sa Stefanom Clautom, Igorom Bissulijem i Davidom Crosellijem koja je ulovila deset riba među kojima je bila i najvrjednija riba natjecanja kavala od 2590 grama za čiji je ulov zaslužan Stefano Claut.

Odlični peti bili su ribolovci DSNM Volosko 1 - Saša Tomić, Lika Kamenski i Bruno Žic sa 11 riba. 

Vremenski uvjeti nisu išli na ruku organizatorima jer je na dan natjecanja nevrijeme zarobilo Zadar i okolicu, a dok su najviše patili barkarioli zbog jake kiše koja je kontinuirano padala, ribolovci su ispod površine ipak uspjeli odraditi dobar posao.

Već na predaji ulova bilo je jasno da Barešić osvaja svoju prvu titulu na Dive In Cupu. Zadarski ribolovac odradio je dobru pripremu te donio impresivan ulov.

Prvog favorita natjecanja, malološinjanina Danijela Gospića koji je čak pet puta osvajao titulu najboljeg u Zadru ove godine nije bilo zbog bolesti, a zbog poslovnih obveza natjecanje je bio prisiljen preskočiti i Talijan Giacomo De Mola koji je prije dvije godine pobijedio zajedno sa ovogodišnjim četvrtoplasiranim Stefanom Clautom.

SRD Harpun i Dive In još su jednom odradili sjajan posao, a sljedeće godine u istom terminu biti će domaćini drugog Svjetskog kupa za klubove, natjecanja pod okriljem međunarodne konfederacije vodenih sportova CMAS.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT