Škola boćanja Čavle neporažena se vraća iz Labina

Nedjelja, 16. svibnja 2021. 15:16 Napisao/la  SC

Imali smo 12:6 i tri terena otvorena i do 12 minuta prije kraja sva tri su bila u egalu. U zadnjih 12 minuta promakla nam je pobjeda, kaže Dean Klarić, trener Škole boćanja Čavle

Boćarice Škoe boćanja Čavle
Boćarice Škoe boćanja Čavle Foto: Škola boćanja Čavle/Facebook

Finale doigravanja boćarica, prva utakmica

LABIN – ŠKOLA BOĆANJA ČAVLE 12:12

Pojedinačno (6:0): Klanac – Fućak 13:5, Jelovica – Marelja-Bošnjak 10:7, Vojković – Nimčević 11:5.

Par (4:0): Tončinić/Jelovica – Ninčević/D. Maršanić 11:1, Tončinić/Klanjac – Petrović/Fućak 12:9.

Trojka (0:4): Baran/Benazić/Vratonja – Bajrić/Svetić/Petrović 3:10, Baran (Cvečić)/Benazić/Novaković – Bajrić/Svetić/D. Maršanić 0:13

Bližanje i izbijanje u krug (0:2): Vojković – Marelja-Bošnjak 19:21

Brzinsko izbijanje na 3 (2:0):  Vojković – Fućak

Precizno izbijanje (0:2): Jelovica – Marelja-Bošnjak 13:19

Precizno valjanje (0:2): Tončinić – D. Maršanić 21:37

Štafeta (0:2): Benazić/Cvečić – Bajrić/Nimčević 13/31:34/48

Prva utakmica finala doigravanja za boćarice okončala je bez pobjednika, djevojke Škole boćanja Čavle u Labinu su protiv aktualnih pvakinja odigrale 12:12.

- Utakmica je u globalu išla u smjeru u kojem smo očekivali, čak i bolje jer smo uzeli bodove njihovim glavinim igračicama, ali se pokazalo da nam manjak godina predstavlja problem jer smo u prvom pojedinačnom brzinskom i u drugom paru odigrali malo ispod svojih realnih mogućnosti i vrijednosti. Ostvarili smo dobar rezultat, ali postoji i jedna doza žala jer smo u zadnje igre ušli s prednošžu 10:6, pa su na kraju domaće djevojke vjerojatno puno zadovoljnije ovim ishodom, reći će Dean Klarić, trener Škole boćanja Čavle.

Uzvratna utakmica na rasporedu je u subotu na Podvežici

- Napravili smo velik korak prema naslovu, ali sada je prilično puno kombinacija ispalo iz igre. Ona ekipa koja na Podvežici pobijedi bit će prvak, do treće utakmice može doći samo ako se odigra još jedan remi. Kažem, nisam nezadovoljan, ali možda je trunka moje prevelike vjere utjecala na to kako ću posložiti sastav, možda to nije bilo baš pametno, ali nećemo sada bježati od odluka. Svatko mora biti odgovoran za svoj dio, igračice za igru u terenu, a trener za svoje odluke, nastavit će Klarić.

Čavjanke s razlogom žale za pobjedom.

- Mi smo po bod i išli, ali uvijek žal ostaje kada si puno bliže pobjedi, jer to neriješeno smo mi već zaključili nakon 25 minuta, imali smo 12:6 i tri terena otvorena i do 12 minuta prije kraja sva tri su bila u egalu. U zadnjih 12 minuta promakla nam je pobjeda, zaključit će Klarić.