U-23 SP: Kraljiću zlato u brzinskom izbijanju i u štafeti sa Marinom Ćubelom, Pero Ćubela osvojio srebro

Subota, 03. prosinca 2016. 19:54 Napisao/la  V. P.

Bruno Kraljić osvojio je zlato u brzinskom izbijanju pogodivši u finalu 43 boće iz 49 izbačaja, dok je njegov protivnik Francuz Leiva Marcon pogodio 39/48

Izbornik Tomislav Kolobarić, Marin Ćubela, Pero Ćubela i Bruno Kraljić
Izbornik Tomislav Kolobarić, Marin Ćubela, Pero Ćubela i Bruno Kraljić

Hrvatski boćarski reprezentativci do 23 godine predvođeni izbornikom Tomislavom Kolobarićem osvojili su dva zlata i jedno srebrno odličje na Svjetskom prvenstvu održanom u Monte Carlu.

Bruno Kraljić osvojio je zlato u brzinskom izbijanju pogodivši u finalu 43 boće iz 49 izbačaja, dok je njegov protivnik Francuz Leiva Marcon pogodio 39/48.

Kraljić je drugo zlato osvojio u štafeti sa Marinom Ćubelom.

U finalnoj utrci Kraljić i Ćubela su pogodili 50 boća iz 59 izbačaja, dok su Talijani Mana i Alverti pogodili dvije boće manje.

Pero Ćubela osvojio je srebrno odličje u preciznom izbijanju.

Ćubela je u finalu pogodio 15 punata. Zlato je pripalo Argentincu Nicolasu Prettu sa 24 punta.

- Izuzetno sam zadovoljan sa konačnim ishodom. Kao što sam i prije prvenstva najavio, znajući dečke kroz pripreme i prvenstvo, realno je bilo očekivati medalju i koje finale, ali ipak kad se dođe na ovakvo prvenstvo, situacija je uvijek napeta i neizvjesna do kraja. Drago mi je zbog dečki, jer stvarno su bili najbolji cijelo prvenstvo. U brzinskim disciplinama naravno, a i Pero Ćubela je napravio izuzetan rezultat u škakljivom preciznom izbijanju. Na kraju rezultat vrhunski i najuspješnija smo reprezentacija. Ja kao izbornik za prvu godinu nisam mogao poželjeti bolji rezultat i bolju atmosferu moje ekipe, rekao je izbornik Tomislav Kolobarić.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT