Hrvatski boćari i boćarice otputovali na Svjetsko prvenstvo u Kinu

Nedjelja, 21. listopada 2018. 20:51 Napisao/la  SC
Hrvatska boćarska delegacija na putu za Kinu
Hrvatska boćarska delegacija na putu za Kinu

Hrvatska boćarska delegacija otputovaja je u Kinu gdje će se od 23. do 28 listopada u gradu Jiaxingu održati Svjetsko prvenstvo u juniorskoj kategoriji do 18 i do 23 godine te za seniorke.

Sudjeluju boćari i boćarice iz 24 zemlje, a Hrvatsku će predstavljati njih 11.

U kategoriji juniora do 18 godina pod vodstvom Čede Vukelića nastupiti će Luka Gašpar (Ploče) u disciplinama bližanje i izbijanje u krug te u paru sa Filipom Matijašićem (Pazin) i Karlo Šaban (Sveti Jakov Jadranovo) u pojedinačnom klasičnom.

Izbornik do 23 godine Ante Jurjević odabrao je Marina Ćubelu (Noventa) za brzinsko te štafetno izbijanje sa Mateom Načinovićem (Pontese). Načinović će nastupiti i u mješovitoj štafeti sa Carrolinom Bajrić (Čavle Škola boćanja), dok će Antonio Prlaguzić (Vargon) braniti boje Hrvatske u preciznom izbijanju.

Izbornik ženske reprezentacije Romano Gržančić odredio je sljedeći sastav za nastup na svjetskoj smotri: Nives Jelovicu (Labin) koja će nastupiti u pojedinačnom klasičnom, preciznom izbijanju te paru sa Tanjom Grubišom (Labin), Carrolinu Bajrić za brzinsko izbijanje i bližanje i izbijanje u krug te Rozmariju Karuzu i Riu Vojković (obje Komiža) za štafetno izbijanje.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT