CARROLINA BAJRIĆ

Želim povećati kolekciju zlatnih medalja

Subota, 18. studenog 2023. 12:58 Napisao/la  V. P.

Zaruke, posao, diploma dva dana prije odlaska na SP i dva svjetska zlata, ova godina je za boćaricu Čavle Škole boćanja dosta posebna

Nikol Belasić i Carrolina Bajrić
Nikol Belasić i Carrolina Bajrić Foto: Facebook

Carrolina Bajrić, boćarica Čavle - Škole boćanja vratila se sa Svjetskog prvenstva u Francuskoj kao dvostruka svjetska prvakinja, u štafetnom izbijanju s Riom Vojković te u paru s klupskom kolegicom Nikol Belasić.
Povijesni su to rezultati za hrvatsko žensko boćanje koje još nije imalo zlatne boćarice u tim disciplinama.
Tjedan dana kasnije Bajrić, kojoj je kao i Belasić klub priredio doček iz snova u Boćarskoj dvorani Hrastenica na Čavlima, vratila se u "normalu" i nastavila s redovnim treninzima.

- Nema odmora, liga se igra. Ova godina je stvarno posebna, ali sad mi sve što sam ostvarila izgleda kao normalno, nema neke euforije, počela je priču Carrolina Bajrić koja uoči odlaska na SP nije očekivala da će se kući vratiti s dva zlata.

- Nisam znala da sam u formi jer na pripremama mi to baš nije tako izgledalo. Trenirala jesam i tada očekuješ da ti forma raste, ali u mom slučaju to baš i nije bilo tako te sam se već i zabrinula. Zbog toga sam išla ez velikih očekivanja jer zapravo kod mene treninzi ne znače puno. Ja uvijek odem na prvenstvo i odradim svoje. U štafeti nisam bila sigurna koliko ćemo daleko i hoćemo li ući među četiri jer su i Čileanke i Kineskinje bile dobre. Kada smo pobijedile Čileanke za ulaz u polufinale onda sam znala da osvajamo medalju, ali ni tada nismo očekivale zlato jer smo znale da će biti teško ući u finale, a zlato nismo ni sanjale. Dogovorile smo se da ponovimor ezultat s naših treninga, gdje smo pogađale 45 i više i na kraju je to bilo dosta za zlato, prenijela je put do štafetnog zlata Bajrić.

Što se para tiče, po rezultatima od početka je bilo vidljivo da Carrolina i Nikol zapravo dominiraju prvenstvom. Pobjeđivale su s velikim razlikama protivnice, 13:5, 13:0, 13:2, 11:4 i na kraju u finalu 13:3. Svim protivnicama su na cijelom prvenstvu prepustile tek 14 punata što je rijetkost na svjetskim smotrama.

- Od početka smo krenule sigurno. I naša igra nam je govorila da idemo prema medalji. U finalu smo malo krivo krenule, Nikol na početku nije dobro uhvatila jog, ali sam ja pogodila balina i tu smo odmah napravile preokret. Naša dominacija svo vrijeme prvenstva bila je vidljiva i znale smo da nam nitko ne može ništa ako tako budemo igrale. dodala je Bajrić.

Izuzev dva zlata, Carrolina se 1. siječnja ove godine zaručila, dobila je posao, a dva dana prije odlaska u Francusku je diplomirala. Nakon povratka proslavila je i rođendan.

- Stvarno zlatna godina, ali uvijek može bolje i zato idem naprijed. Ja od 2017. godine konstantno osvajam medalje u reprezentaciji i želim to održavati što duže mogu i kolekciju podebljati sa malo više zlatnih medalja. S klubom mi je želja da vratimo titulu prvakinja Hrvatske i napravimo dobar rezultat u Kupu europskih prvakinja. Ima još dosta utakmica pred nama, ali borit ćemo se, zaključila je Čavjanka Carrolina Bajrić.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.