Bruno Kraljić, boćarski reprezentativac: Potajno sam se nadao da mogu do dva zlata

Ponedjeljak, 05. prosinca 2016. 11:15 Napisao/la  V. P.

Polufinale brzinskog izbijanja mi je bilo najteže u tih pet dana koliko je trajao prvenstvo, kaže Kraljić koji nosi dres Vargona od 11.  godine, kada je došao iz Jadranova

Bruno Kraljić (Hrvatska) na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja u Monte Carlu
Bruno Kraljić (Hrvatska) na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja u Monte Carlu

Boćarski reprezentativac Bruno Kraljić osvojio je dva zlata na netom završenom Svjetskom prvenstvu za igrače do 18 i do 23 godine što se održalo u Monte Carlu.

Kraljić je zlata osvojio u brzinskom izbijanju te u štafeti sa Marinom Ćubelom.

Pero Ćubela osvojio je srebro u preciznom izbijanju.

Kad se tome doda bronca para Načinović, Juričić u kategoriji do 18 onda je Hrvatska najuspješnija reprezentacija ove svjetske smotre.

Reprezentativce do 23 godine vodio je debitant na izborničkoj funkciji Tomislav Kolobarić.

- Potajno sam se nadao da mogu to ostvariti. Potajno, jer na Svjetskom prvenstvu je konkurencija uvijek jaka i ne znaš šta možeš očekivati od protivnika. Iz godine u godinu napreduju druge zemlje ne samo Italija, Francuska i Slovenija, rekao je Bruno Kraljić kojemu su ova dva zlata najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri.

Kraljiću je ovo drugo Svjetsko prvenstvo. Prvi puta nastupio je prije četiri godine i tada je osvojio dva brončana odličja, u štafeti sa Leom Brnićem i u bližanju i izbijanju u krug.

U Monte Carlu hrvatski je boćar od početka prvenstva pokazao da je glavni favorit za naslove najboljeg. No, put do zlata bio je težak, posebno u brzinskom izbijanju.

- Polufinale brzinskog izbijanja mi je bilo najteže u tih pet dana koliko je trajao prvenstvo. Najteža zato jer sam morao stizati rezultat od konkurenata koji su trčali prije mene. Argentinac Hecker pogodio je 43, a to je veliki rezultat za stizanje. Promašio sam četiri boće na početku, a zatim sam bio koncentriran do maksimuma, znao sa da smijem samo jednu boću još promašiti, prisjeća se Kraljić.

U štafeti sa Marinom Ćubelom jedna je boća pogodila i srušila stalak te su hrvatski reprezentativci izgubili dvije, tri sekunde zbog toga. Srećom uspjeli su to nadoknaditi te i u toj se disciplini popeti na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja.

- Pripremao sam se cijeli ljetni period za ovo prvenstvo. Želio sam pokazati da mogu. Radio sam dobre rezultate i u ligi te bio posve spreman za Monte Carlo, što je na kraju rezultat i potvrdio, dodaje Kraljić.

Mladi boćar može još godinu dana nastupati u konkurenciji do 23 godine. No, iduće godine na rasporedu su klasične discipline, a ne trkačke.

- Klasika je druga priča. Nekad sam bio bolji u klasici, ali zadnjih sam se godina više posvetio trkačkim disciplinama. Vidjet ćemo što će biti, zaključio je Bruno Kraljić.

Kraljić nosi dres Vargona od 11.  godine, kada je došao iz Jadranova. Tri godine je nastupao u drugoj ekipi, a zatim ga je sa 15 godina trener Čedo Vukelić priključio prvoj ekipi čija je okosnica i danas.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT