BOĆARSKI SAVEZ PROGLASIO NAJBOLJE

Carrolina Bajrić i Antonio Prlaguzić najbolji seniori

Ponedjeljak, 18. veljače 2019. 21:35 Napisao/la  V. P.

Priznanja boćaricama Čavle - Škole boćanja i boćarima Vargona

Najbolji boćari i boćarice u Primorsko-goranskoj županiji u 2018. godini
Najbolji boćari i boćarice u Primorsko-goranskoj županiji u 2018. godini Foto: Valentina Prokić

Boćarski savez Primorsko - goranske županije predvođen predsjednikom Serđom Samblićem na prigodnoj je svečanosti u Domu kulture na Kukuljanovu podijelio nagrade najboljim boćarima i boćaricama u 2018. godini.

Svečanosti su između ostalih nazočili i zamjenik gradonačelnika Grada Bakra Tomislav Dundović, gradonačelnik Krka Darijo Vasilić, predsjednik Zajednice sportova PGŽ Veljko Karabaić i član Izvršnog odbora Zajednice sportova PGŽ Miljenko Butković.

Za glazbeni dio programa pobrinula se muška klapa Reful Kukuljanovo.

- Ponosni smo što je čak pet boćarskih klubova na području Grada Bakra i mogu reći da je u našoj viziji projekt izrade boćarske dvorane na Kukuljanovu kojom ćemo omogućiti još bolje uvjete našem klubu koji igra Drugu hrvatsku boćarsku ligu, rekao je zamjenik bakarskog gradonačelnika Tomislav Dundović.

U kadetsko juniorskoj konkurenciji po dvije su nagrade otišle u Jadranovo i na Čavle te jedna na Podvežicu.

Predsjednik Zajednice sportova PGŽ Veljko Karabaić uručio je nagrade najboljem kadetu Lovru Šipeku i junioru Karlu Šabanu, boćarima Svetog Jakova iz Jadranova.

Šaban je osvojio naslov svjetskog prvaka u pojedinačnom klasičnom u kategoriji boćara do 18 godina, dok je Šipek osvojio dva zlata i tri srebra na prvenstvima Hrvatske, a upisao se i u rekordere u štafeti zajedno sa Franom Jakominićem.

Najbolja juniorka je Dorotea Maršanić iz Čavle - Škole boćanja, a zajedno sa svojim suigračicama ponijela je i nagradu za najbolju žensku juniorsku ekipu. Uz Maršanić nagradus u zaslužile Carrolina Bajrić, Ira Nimčević, Besarta Cocaj, Merita Cocaj, Dora Fućak, Roberta Perović i Ela Murgić te trener Dean Klarić.

Pobjednici prvog izdanja Hrvatske juniorske boćarske lige, osvajači juniorskog županijskog Kupa, srebro i bronca na juniorskom prvenstvu Hrvatske te zlato i četiri bronce na kadetskom prvenstvu Hrvatske sve su to rezultati najbolje juniorske muške ekipe Boćarskog kluba Vargon za koju su nastupali Alen Čajić, Alen Dretvić, Fran Jakominić, Dario Juričić, Mateo Načinović, Leon Petz, Marin Vrljić, Karlo Vukelić i trener Čedo Vukelić.

Posebna priznanja za iznimne rezultate dobili su Virginia Bajrić i Merita Cocaj (Čavle - Škola boćanja), Mateo Načinović (Pontese, Italija), Luka Peričić (Gonji Kraj), Filip Klarić i Žarko Jerčinović (Drivenik) te Karlo Vukelić (Vargon), a priznanja im je podijelio zamjenik gradonačelnika Bakra Tomislav Dundović.

Miljenku Butkoviću, članu Izvršnog odbora Zajednice sportova PGŽ pripala je čast da podijeli nagrade za rekorde u 2018. godini. Priznanja su dobili Carrolina i Virginia Bajrić (Čavle - Škola boćanja), Fran Jakominić (Vargon) i Lovro Šipek (Sveti Jakov Jadranovo).

U seniorskoj konkurenciji nije bilo iznenađenje. Najbolja seniorka je očekivano Carrolina Bajrić, osvajačica srebra i bronce na Svjetskom prvenstvu u Kini, zatim zlata i dvije bronce na prvenstvima Hrvatske te rekorderka u brzinskom i štafetnom izbijanju.

Peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u preciznom izbijanju priskrbilo je Antoniju Prlaguziću (Vargon) nagradu za najboljeg seniora u protekloj godini.

Boćarice Čavle - Škole boćanja najbolja su seniorska ekipa. Čavjanke su prvakinje Hrvatske u sezoni 2017-2018, osvojile su treće mjesto u Kupu europskih prvakinja te drugo mjesto u međunarodnoj ženskoj regionalnoj ligi, a uz to još osam pojedinačnih medalja na prvenstvima Hrvatske.

U ekipi koju vodi trener Dean Klarić su kapetanica Lea Martinić, Dorotea Maršanić, Carrolina Bajrić, Ira Nimčević, Besarta Cocaj, Merita Cocaj, Dora Fućak, Roberta Perović, Ela Murgić, Marina Svetić, Tea Čančarević, Virginia Bajrić i Nikol Marelja Bošnjak.

Boćari Vargona najbolja su seniorska momčad, a osvojili su treće mjesto u domaćem prvenstvu. Članovi ekipe su: kapetan Davor Jelovica, Antonio Prlaguzić, Bruno Kraljić, Kristijan Prodan, Siniša Juretić, Saša Grgantov, Alen Dretvić, Karlo Vukelić, Marin Vrljić, Dario Juričić, Mateo Načinović, Dario Pavia, Joško Buterin te trener Čedo Vukelić.

Vjekoslav Matetić, trener boćara Svetog Jakova proglašen je najboljim trenerom dok je nagradu za životno djelo dobio Radovan Cuculić iz Boćarskog kluba Kukuljanovo koji je u tom klubu od njegovog osnivanja 1982. godine, a u više mandata je bio predsjednik i tajnik kluba.

Funkciju predsjednika obnaša i danas, a još uvijek je i akivni igrač. Cuculić je pokretač Škole boćanja u Kukuljanovu i Škrljevu, bio je aktivni sudionik organizacije svjetskih smotra juniorske i seniorske na Podvežici te utemeljitelj Boćarskog saveza Grobnik.

Za značajna ulaganja u boćarsku infrastrukturu nagradu je dobio Grad Krk koji je postavio krov na boćarske terene, a uskoro je u planu i zatvaranje cijelog objekta.

- Jako sam zadovoljan i čestitam svim nagrađenim boćarima na promociji ovog lijepog sporta. Boćanje je sport koji zahtijeva veliki rad i sjajnu kondicijsku spremu, to je stil života i drago mi je što naši boćari postižu vrhunske rezultate na međunarodnoj sceni, rekao je gradonačelnik Vasilić.

Za dugogodišnju uspješnu suradnju i poticanje djece na bavljenje boćanjem priznanje je primila lovranska osnovna škola Viktor Car Emin.

 

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT