Boćarski prvoligaši u subotu otvaraju prvenstvo, liga izjednačenija nego prijašnjih godina

Utorak, 11. listopada 2016. 18:05 Napisao/la  V. P.

Prvoligaško društvo napustili su Podhum i splitska Nada, dok su u ligu ušli Funtana i Biston Brela

Dvobojima prvog kola u subotu, 15. listopada, počinje natjecanje u Prvoj hrvatskoj boćarskoj ligi.  Prvoligaško društvo napustili su Podhum i splitska Nada, dok su u ligu ušli Funtana i Biston Brela.

Tijekom ljetnog prijelaznog roka bilo je puno promjena, a najviše su odjeknuli odlasci iz aktualnog prvaka zagrebačkog Zrinjevca kojega su napustila dvojica reprezentativaca Marino Milićević i Leo Brnić.

Milićević se priključio talijanskoj Noventi, a Brnić kao i Marko Beaković iz Pule pojačali su redove najboljeg europskog kluba posljednjih godina BRB Ivree.

U Borgonese je iz riječkog Vargon preselio slovenski reprezentativac Dejan Tonejc.

Riječki prvoligaš ostao je i bez Gorana Percana, koji će u idućoj sezoni nositi dres Pule, zatim Ante Grančića koji je otišao u Sokol te Gianfranca Santora koji je karijeru nastavio u Bračani.

U Vargon je stigao donedavni kapetan Podhuma Dario Pavia te dvojica mladih, ali perspektivnih boćara, Alen Dretvić iz Lovrana i Ivan Prlaguzić iz Brijesta.

Trener Čedo Vukelić će u novu sezonu sa pomlađenom momčadi u kojoj će potrebnu dozu iskustva dati Jelovica, Juretić i Pavia.

- Imamo mladu momčad čije ćemo mogućnosti vidjeti u tijeku sezone, ali nadam se da ćemo biti dobri. Liga je slabija odlaskom nekoliko vrhunskih igrača u Italiju, ali je zato izjednačenija te će pet, šest klubva voditi borbu za vrh. Pula, Pazin i Sokol su se pojačali, tu je još Zrinjevac, Istra Poreč i mi. Bez obzira što su dečki mladi nadam se da će odraditi posao kako treba. Bit ćemo konkurentni u brzinskim disciplinama sa Kraljićem i Kukuljanom, zatim Načinović koji jako napreduje i svi ostali dečki koji su tijekom priprema pokazali da su u dobroj formi, rekao je trener Vargona Čedo Vukelić.

Sastav Marinića ostao je gotovo jednak uz iznimku Karla Kneževića pristiglog iz Marčelja i Aleksandra Korića iz Opatije. Voditelj i igrač bit će Joško Buterin.

- Očekujemo tvrdu i mukotrpnu borbu za ostanak u prvoligaškom društvu, kratko je komentirao očekivanja u predstojećoj sezoni voditelj Marinića Joško Buterin kojega odmah u prvom kolu očekuje teško gostovanje kod Istre Poreč.

No, ni Porečani nisu ostali pošteđeni odlazaka. Redove su napustila čak četvorica igrača Živolić (Pula), Vretenar i Stranić (Pazin) i Slovenac Martin Zdauc te trener Zdenko Androšić, a popunjavalo se s nekoliko igrača iz istarskog županijskog ranga natjecanja.

Raspored 1. kola subota 15. listopad, 15 sati: Sokol - Pazin, Zrinjevac - Ante Starčević, Pula - Biston Brela, Vargon - Funtana, Istra Poreč - Marinići

Vargon: Davor Jelovica, Siniša Juretić, Bruno Kraljić, Luka Kukuljan, Antonio Prlaguzić, Mateo Načinović, Kristijan Prodan, Alen Dretvić, Dario Pavia, Dario Juričić.
Trener Čedo Vukelić

Marinići: Paulo Flego, Joško Buterin, Mark Rumac, Ivan Barišić, Alen Šestan, Tomislav Dokozić, Marko Matijašić, Zoran Cuculić, Karlo Knežević, Aleksandar Korić
Voditelj: Joško Buterin

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT