Boćarice Labina osvojile treće mjesto u Kupu europskih prvakinja

Nedjelja, 16. lipnja 2019. 12:47 Napisao/la  V. P.

Možda smo bile umorne od cjelodnevne vrućine, ali svejedno smo sretne jer smo treće u Europi. Cilj je bio ući u polufinale, rekla je boćarica Labina Nives Jelovica.

Nives Jelovica (Labin)
Nives Jelovica (Labin) Foto: Valentina Prokić

Boćarice Labina i slovenskog Krima osvojile su treće mjesto na Kupu europskih prvakinja što se igra u Boćarskom domu Hrastenica u Čavlima.

Nakon što je Tanja Grubiša osvojila bod remijem u preciznom izbijanju, još dva je Labinu donijela najtrofejnija hrvatska boćarica Nives Jelovica pobjedom u pojedinačnom 13:5 nad Coralie Rives.

- Nažalost bez finala. Osvojili smo samo tri punta, francuska ekipa se pokazala da je jača. Sam naš početak protiv njih je išao naopako jer umjesto da smo probale osvojiti punte u preciznom izbijanju te u klasičnim disciplinama na kraju nama se nije pogodilo. Možda smo bile umorne od cjelodnevne vrućine, ali svejedno smo sretne jer smo treće u Europi. Cilj je bio ući u polufinale, rekla je boćarica Labina Nives Jelovica.

Labinjanke su u polufinalnom ogledu poražene od francuskog Saint Vulbas 15:3, a istim rezultatom je talijanski Borgonese svladao slovenski Krim.

- Velika je razlika u kvaliteti i zbog toga što Francuskinje igraju jake utakmice gotovo svakog vikenda, što kod nas nije slučaj. Francuska ima jako puno registriranih boćarica, jake sponzore i sve to zajedno donosi kvalitetu u svim disciplinama. Nemaju samo Barthet, imaju još pet, šest vrhunskih trkačica, djevojke koje su nekad bile u reprezentaciji i dan danas igraju na vrlo visokoj razini. Imaju mlade djevojke koje ih prate, a imaju cijele timove iza sebe. Saint Vulbas je u Čavle došao s trenerom za fizičku spremu, psihologom, imaju kompletnu logistiku i to im dozvoljava da se razvijaju i napreduju, dodala je Jelovica.

Rezultati polufinala:

LABIN - SAINT VULBAS 3:15

Štafetno izbijanje (0:2): Jelovica, Vojković - Barthet, Fabry 39/51 - 49/53
Bližanje i izbijanje u krug (0:2): Vojković - Rives 26:30
Precizno izbijanje (1:3): Grubiša - Marie 9:9, Jelovica - Traversa 9:12
Brzinsko izbijanje (0:2): Lanča - Traversa 18/37 - 36/44
Parovi (0:4): Ujčić, Klanjac - Barthet, Traversa 6:10, Grubiša, Tončinić (Benazić) - Richard, Ferriere 0:13
Pojedinačno (2:2): Vojković - Marie 5:13, Jelovica - Rives 13:5

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT