Boćarice Čavle Škole boćanja dvjema pobjedama ostale u vrhu Regionalne lige LIBL

Srijeda, 01. veljače 2017. 15:16 Napisao/la  SC

Boćarice Čavle Škole boćanja u dvorani Hrastenice pobijedile su oba susreta, sa 14:2 su bile bolje od Rume, a istim su rezultatom pobijedile i slovensku ekipu Kolektor Idrija

Boćarice Čavle Škole boćanja pobijedile su Rumu i Kolektori
Boćarice Čavle Škole boćanja pobijedile su Rumu i Kolektori

Na Čavlima i na Visu odigrano je treće i četvrto kolo Regionalne ženske boćarske lige LIBL. Boćarice Čavle Škole boćanja u svoj su dvorani Hrastenice pobijedile u oba susreta, sa 14:2 su bile bolje od Rume, a istim su rezultatom pobijedile i slovensku ekipu Kolektor Idrija.

U prohladnoj dvorani na minusom zavijenom Grobniku igračice svih ekipa izvukle su maksimum i pružile igre dostojne reprezentativki iz svih zemalja sudionica, jer u terenu za Idrija Kolektor nastupale su Sara Jenčič i Polona Zule, za ekipu Dalmatinac Ruma nastupale su Nataša Antonjak, Ivana Šaić, Milica Kolundžija, talijanski Buttrio sa sestrama Virginiom i Catterinom Venturini i Barbarom Zurini, te slovenskom povremenom reprezentativkom Helenom Ludvik, i domaćini Čavle Škola boćanja sa sestrama Virginiom i Carrolinom Bajrić i Teom Čančarević.

Odlične igre su pružili krugovi, Sara Jenčič i Helena Ludvik odigrale su napeti susret te remizirale 20:20, s druge strane Nataša Antonjak bila je bolja od Virginie Bajrić 22:19.

Napeto je bilo i u pojedinačnim susretima pogotovo između Polone Zule koja je u dva navrata tijesno izgubila prvo protiv Barbare Zurini 9:8, a nakon toga i protiv Ire Nimčević 11:9.

Precizna izbijanja ponudila su odlične nastupe igračica Čavle Škole boćanja koje su ostvarile najbolje rezultate u obje serije.

Iznimno uzbudljivo bilo je u prvoj gdje je Tea Čančarević pobjedila pogotkom zadnjeg balina svoje protivnice Antonjak (12) i Jenčič (16), a u drugoj seriji pljesak je dobila mlada 14-godišnja Dorotea Maršanić koja je također slavila protiv obje protivnice pogodivši 16.

Izvanrednu predstavu prikazala je Virginia Venturini u brzinskom izbijanju pogodivši 37 boća iz 45 pokušaja, a ugodno iznenađenje napravila je Petra Pivk Lukančič pobijedivši hrvatsku reprezentativku Virginiu Bajrić 28:26. Tea Čančarević pogodila je 17 u preciznom, a Sara Jenčič je napravila 24 u bližanju i izbijanju u krug.

- Prezentacija i igra svih igračica je bila odlična, u svim ekipama vide se pozitivni pomaci u kvaliteti i napretku pojedinih igračica te sam siguran da ćemo u dogledno vrijeme čuti i vidjeti na djelu nove zvijezdice u ženskom boćanju. Za napomenu je da su susrete pratili osvajači medalja s SP-a u Monacu Bruno Kraljić i Erik Čeh, a susret je odsudila proslavljena hrvatska igračica Nives Jelovica, rekao je trener boćarica Čavle Škole boćanja Dean Klarić.

Boćarice Komiže također su bile uspješne na svom terenu pobijedivši Triglav 10:6 i Floridu 16:0.

- Ovaj način turnirskog igranja međunarodne ženske lige (LIBL) pun je pogodak, naročito u ovom zimskom periodu kada nacionalne lige miruju. Šteta je što u ovoj ligi nije uključeno više ekipa, barem 12. U ovom je kolu prikazana zavidna igra svih sudionica, te su postignuta dva vrlo vrijedna rezultata i to u brzinskom izbijanju u kojem je Volčina pogodila 34 boće, te u štafeti u kojoj su Volčina i Vorih pogodile 40 boća. I na kraju ono što je najvrednije, a to je druženje ekipa nakon natjecanja kao i stvaranje novih prijateljstva, rekao je trener Komiže Vinko Sviličić.

LIBL se nastavlja 18. i 19. veljače.  


Rezultati 3. i 4. kola:

Triglav - Komiža 6:10
Triglav - Krim 5:11
Krim - Florida 16:0
Buttrio - Kolektor 9:7
Buttrio - Ruma 14:2
Ruma - Čavle 2:14
Kolektor - Čavle 4:12

Poredak:

1. ČAVLE      49:15 +34  8
2. BUTTRIO   44:20 +24 8
3. KRIM         45:19 +26  6
4. KOMIŽA      35:29  +6  4
5. KOLEKTOR  33:31  +2  4
6. TRIGLAV     25:39 -14  1
7. RUMA         15:49 -34  1
8. FLORIDA     10:54 -44  0

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT