Druga liga rukometaša: Matulji dočekuju Petrinju, zagrebački derbi za vrh ljestvice

Četvrtak, 12. ožujka 2015. 16:49 Napisao/la  S. L.

Parovi 16. kola: Mornar – Rovinj, Maksimijr Pastela – Metalac, Matulji 2001 - Petrinja, Sesvete – Zg Dubrava, Zagreb PPD II – Mladi rudar, Zaprešić – Senj

Maksimir Pastela i Metalac dvije su momčadi koje su se bodovne odvojile od pratnje, a u ovom kolu odlučuju o naslovu. U jesenskom dijelu prvenstva bilo je 31:27 za Metalac ali sada se igra na drugom dijelu Zagreba, u Maksimiru. Vodeći Metalac dozvolio je hrabrim rukometašima Matulja da u prošlom kolu otkinu važan bod u Zagrebu. Za sada čak i nevažan za vrh.

Na drugom dijelu ljestvice, na kojemu se formira skupina za odlazak u treće lige, izuzetno je zanimljivo. Posebno nakon uspjeha Petrinje, koja više čak i nije na posljednjem mjestu. U novoj dvorani Andrije Mohorovičića na Matuljima, domaćin traži bodove spasa, ali njima se nadaju i igrači Tomislava Mesarova, koji su se preporodili ovo proljeće. Ništa manje neizvjesnije ne će biti ni u Zaprešiću, gdje gostuje Senj, koji je sa 13 osvojenih bodova u mnogo lagodnijem položaju. Mornar iz Dramlja će posljednji igrati u nedjelju (17,00), u svojem terminu, i znati će sve ishode utakmica ovoga kola. Bez obzira na ta saznanja, jedina opcija za izlazak iz opasne zone je pobjeda.

Dvije utakmice igraju se za prestiž i poboljšanje bodovnih zaliha. Sesvete sa ZG-Dubravom, te pričuve Zagreba PPD sa Mladim Rudarom, momčadi koje su se ugodno pozicionirale u sredini ljestvice.

Parovi 16. kola: Mornar – Rovinj, Maksimir Pastela – Metalac, Matulji 2001 - Petrinja, Sesvete – Zg Dubrava, Zagreb PPD II – Mladi rudar, Zaprešić – Senj.