NK Opatija: Zašto želite zaustaviti rekonstrukciju igrališta?!

Srijeda, 28. veljače 2024. 19:57 Napisao/la  SC

Podsjećamo (neke) članove Gradskoga vijeća iz tog vremena, koji su i danas članovi Gradskog vijeća, da su glasali ZA takvo idejno rješenje

NK Opatija: Zašto želite zaustaviti rekonstrukciju igrališta?!

NK Opatija objavio je sljedeće priopćenje na svojoj Facebook stranici:

U četvrtak se na sjednici Gradskoga vijeća Grada Opatije odlučuje o financiranju buduće infrastrukture NK OPATIJA.

Predstavnici NK OPATIJA pregovaraju od 2013. godine o poboljšanju uvjeta u kojima djeluju. NK OPATIJA je jedan od najstarijih nogometnih klubova u Hrvatskoj.

Trenutno broji 320 aktivnih natjecatelja podijeljenih u 11 omladinskih kategorija te seniore, koji se natječu u 2NL, i veterane.

Svakodnevni protok dvijetotinjak ljudi na igralištu koje ne zadovoljava uvjete igranja, treniranja i djelovanja sportskog kluba sa brojnošću članova i ranga u kojem se natječemo.

U četvrtak je šansa da se odlukom Gradskoga Vijeća približimo na još jedan korak bliže ostvarenju uvjeta dostojnih tradicije kluba i ugleda Grada.

Budući da se povela rasprava po medijima i društvenim mrežama o „upadu“ i „otimanju“ nečije okućnice, a radi rekonstrukcije igrališta, ovime putem prilažemo 2 slike idejnoga projekta uređenja nogometnoga igrališta iz veljače 2017. i listopada 2018. čiji je naručitelj Grad Opatija na čelu sa tadašnjim Gradonačelnikom G. Ivom Dujmićem.

Kao što se vidi iz priloženih slika obuhvat idejnoga rješenja su parcele u vlasništvu Grada Opatija. Unutar obuhvata tadašnjeg idejnoga rješenja je i „oteta“ parcela koja u tom trenutku očito nije bila sporna.

Podsjećamo (neke) članove Gradskoga vijeća iz tog vremena, koji su i danas članovi Gradskog vijeća, da su glasali ZA takvo idejno rješenje.

Ovih dana su (neki) ipak i medijski i na društvenim mrežama jako ažurni te opstruiraju rekonstrukciju igrališta NK OPATIJA pod krinkom zaštite „vanknjižnog vlasništva“.

Oni istovremeno „žele“ rekonstrukciju igrališta, ali zahtjevaju sudski postupak što znači ZAUSTAVITI rekonstrukciju kada su napokon poduzeti konkretni koraci za realizaciju dugogodišnjega sna brojnih nogometaša Opatije i Liburnije.

Stoga se postavlja pitanje zašto niste štitili „vanknjižno vlasništvo“ prilikom glasanja za priložene idejne projekte 2017. i 2018. godine?

Zašto sada, kada smo na korak od onoga što nam nasušno treba za funkcioniranje kluba od preko 250 djece, želite to zaustaviti?

Jeste li znali da su u 2017. to bili samo crteži koji se neće realizirati, te ste samo obmanjivali članove NK OPATIJA, a sada ste u panici jer bi se igralište zaista MOGLO rekonstruirati?

Zašto se pozivate na institucije koje trebaju zaustaviti rekonstrukciju, a ne priznajete (te iste institucije) koje izdaju dokumente u kojima je jasno naznačeno tko je vlasnik „otetog“ terena i tko je vlasnik kuće koja taj teren „vanknjižno“ prisvaja?

U našem idealnom svijetu željeli bi da su vijećnici opet jednoglasni odlukom o financiranju projekta kojim će se omogućiti ispunjenje sna brojnim članovima koji su kroz godine prošle kroz NK OPATIJA, te omogućiti brojnim generacijama koje dolaze uvjete bavljenja sportom dostojnim vremenu i gradu u kojem djeluje NK OPATIJA.

Željeli bismo da se sve političke opcije podijele u dvije ekipe i zaigraju na dva mala na rekonstruiranom igralištu NK OPATIJA te se poslije podruže i zapjevaju uz dobar roštilj.

Onima koji pokušavaju srušiti naš idealan svijet „spinovima“ po medijima i društvenim mrežama, radi svoje promocije, želimo miran san dok odgovaraju, prije svega sebi, a i građanima na postavljena pitanja..., stoji u objavi.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.