Marijan Tomić: Ne razmišljamo o porazu iako znamo da je Rudar jako dobro posložen

Petak, 04. listopada 2019. 13:46 Napisao  I. V.

Atmosfera u momčadi je jako dobra, dečki su svjesni da je treća liga puno teža nego četvrta liga, nema lakih utakmica, kaže trener Vinodola

Marijan Tomić
Marijan Tomić

 Vinodol u 6. kolu na Bahalinu igra protiv protiv vodećeg Rudara, momčad Marijana Tomića slovi kao izrazito domaćinska.

Do sada je kod kuće odigrala dvije utakmice: u 2. kolu pobijedila je Novigrad (3:0), u 4. kolu doživjela je poraz (1:4) od Grobničana.

- Zadovoljan sam startom u sezonu. Uvijek može bolje, ali zadovoljan sam s obzirom na raspored, nismo igrali protiv ni jednog protivnika slabije kvalitete. Doma smo dobili Novigrad koji ima momčad za vrh ljestvice, sigurno će se dignuti. Grobničan je favorit za plasman u vrhu, ne može se reći da smo kiksali zbog poraza koji rezultatski ne izgleda lijepo. Atmosfera u momčadi je jako dobra, dečki su svjesni da je treća liga puno teža nego četvrta liga, nema lakih utakmica. Svi smo prihvatili izazov, cilj nam je ostati u ligi. Trenira se dobro, malo su nas poremetile ozljede Begića i Petrinovića, polako se kompletiramo. Nadam se da ćemo biti sve uigraniji i opasniji kako prvenstvo bude odmicalo, kaže Tomić.

Uoči utakmice protiv Rudara jasno je kakve bi bile posljedice drugoga uzastopnog domaćeg neuspjeha:

- Normalno da jest! Ne razmišljamo o porazu iako znamo da je Rudar jako dobro posložena momčad, dobro su ušli u prvenstvo, spremni su, svi ih hvale, primili su samo dva gola u pet kola... Čeka nas teška utakmica, ali igramo doma i idemo na pobjedu. Mislim da je naša utakmica derbi kola, posebice zato što se znamo godinama. Očekujemo pozitivni rezultat, moramo skupljati bodove da bismo imali komotniju situaciju, zaključuje Tomić.

Raspored utakmica 6. kola, subota (16):
CRIKVENICA - ULJANIK
JADRAN-POREČ - NEHAJ
VINODOL - RUDAR
KRK - ROVINJ
PAZINKA - PAZIN-GROBNIČAN
NOVIGRAD - OPATIJA

3. HNL - Zapad

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Opatija 21 34
2 Grobničan 21 30
3 Rudar 7 29
4 Crikvenica 7 27
5 Jadran-Poreč -1 24
6 Krk -3 24
7 Pazinka-Pazin -6 17
8 Vinodol -9 17
9 Rovinj -9 17
10 Novigrad -10 16
11 Uljanik -7 15
12 Nehaj -11 15
Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT