DAVOR DŽELALIJA

Teško je sada igrače dovesti, sve se prolongiralo

Ponedjeljak, 22. veljače 2021. 10:54 Napisao  I. V.

Nismo u zavidnoj situaciji, ali ne može se reći da nismo pokušavali, razgovarali smo s desetak igrača,kaže trener Krka

Davor Dželalija
Davor Dželalija

Na Krku nema ništa novog što bi prethodnih sezona bilo normalno stanje u jednom od vodećih kluba na regiji.

Ove sezone situacija na ljestvici bitno je drugačija!

Zimski prijelazni rok traje do kraja mjeseca, sezona se nastavlja 13. ožujka, pojačanja još uvijek nema, dojam je da u zadnjem klubu na ljestvici prevladava opuštena atmosfera:

- Trudimo se koliko možemo! Teško je sada igrače dovesti, istina je da malo kasnimo, predsjedniku je istekao mandat pa čekamo skupštinu, sve se prolongiralo... Nismo u zavidnoj situaciji, ali ne može se reći da nismo pokušavali. Razgovarali smo s desetak igrača, koji ne mogu doći zbog privatnih razloga ili ih klubovi ne puštaju. Možda smo se mogli više potruditi, ali teško je u zimskom razdoblju dovesti igrača. Pri kraju smo dogovora s dvojicom igrača izvana, povratnicima iz inozemstva, jedan je bio u Krku. Neću govoriti o imenima dok se ne dogovorimo, kaže trener Davor Džealija

Dobro znate tko će biti najveći krivac u slučaju neuspjeha?

- Normalno da znam! Za uspjeh su zaslužni svi, za neuspjehe su krivci samo treneri! To je tako u ovom poslu, nemam straha zbog toga. Na kraju krajeva, ovo je sport! Dajemo sve od sebe, nekada je bolje, nekada slabije, a mene u svemu ovome veseli da su nam igrališta puna djece! U zadnjih pet sezona, otkada sam prvi put došao u Krk, naša je škola nogometa postala duplo veća. Nešto se događa pozitivno! Svi klubovi prolaze kroz krize, sportska politika je bila takva da se oslonimo na domaći kadar, tako je situacija nalagala pred početak sezone. Ispalo je kako je ispalo. Nema tu drugoga rješenja osim upornoga rada.

3. HNL - Zapad

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Crikvenica 25 35
2 Grobničan 28 28
3 Jadran-Poreč 21 28
4 Rudar 11 25
5 Cres 1 25
6 Vinodol 5 20
7 Uljanik 3 20
8 Nehaj -9 15
9 Novigrad -10 13
10 Pazinka-Pazin -6 10
11 Buje -8 8
12 Naprijed -23 8
13 Rovinj -27 6
14 Krk -11 5