ŽELJKO RUKAVINA PORUČUJE

Jadran je visoko dok nas ne spuste, takav je nogomet

Četvrtak, 29. ožujka 2012. 13:15 Napisao  I. V.

KIlub nema drugligaških ambicija, niti financijskih mogućnosti, kaže Rukavina

Željko Rukavina je trener porečkog Jadrana, koji se vinuo visoko na trećeligaškoj ljestvici:

- Visoko, da! Dok nas netko ne spusti, tako je to u nogometu, ha, ha... Ma dobro se radi. Najvažnje je bilo da smo se stabilizirali nakon prošle sezone, kada se momčad borila za ostanak. Dobre nam ide, igrači su vidjeli da mogu, govori Rukavina koji dijeli sudbinu većine svojih kolega koji ne mogu valorizirati rezultate.

Jadran se trenutačno nalazi među pet prvoplasiranih klubova, što znači da bi se imao pravo nadati plasmanu u Drugu ligu kad bi za plasman u višu ligu postojale mogućnosti:

- Objektivno, klub nema takvih ambicija, niti financijskih mogućnosti. Što se toga tiče, igramo neopterećno pa gdje stignemo, nema pritisaka. Možda bi bilo drugačije da smo na početku sezone ušli ambicioznije, možda bismo sada kalkulirati o drugoj ligi, kaže Rukavina.

Zanimljivo je da čak pet klubova iz Primorsko-goranske županije strahuje od ispadanja, Crikvenica, Krk, Vinodol su na samom začelju, Orijent i Grobničan nisu daleko:

- Ove je godine tako, prošle godine je bilo drugačije. Ne znam što se događa, znam da u tim klubovima ima kvalitetnih igrača. Možda je razlog pomanjkanje ambicija ili su problem financijske teškoće, govori Rukavina.

Željko Rukavina je dijete Kantride, nekada daroviti junior pozorno prati što se događa na Kantridi, poglavito od kada je sportski direktor postao Srećko Juričić s kojim je radio na Bliskom istoku. U utorak je Jadran odigrao prijateljsku utakmicu (1:1) protiv Rijeke za koju su igrali Ivan Bošnjak i Dino Drpić:

- Rijeka mi je djelovala dosta nestabilno, čini mi se da je igrače ova situacija psihološki pogodila. U Bošnjaka se vidi da teži igri, koliko čitam Skočić ga misli koristiti u Puli. Drpić nije pokazao mnogo za 45 minuta, možda je ta utakmica za njega bila preslaba, glasi porečko viđenje situacije u riječkoj momčadi.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.