PRIPREME ZA DERBI Nogometaši porečkog Jadrana igrali vaterpolo!

Četvrtak, 05. rujna 2019. 18:44 Napisao  I. V.

Već sam izjavio da bi Opatija prema igračkom kadru bila favorit ne u trećoj, nego u drugoj ligi. Mislim da imaju najjaču momčad u povijesti, kaže trener Jadrana Dalibor Šuran

Nogometaši Jadrana ovako su se pripremali za derbi kola
Nogometaši Jadrana ovako su se pripremali za derbi kola Foto: Facebook

Nogometaši porečkog Jadrana skrenuli su pažnju neobičnom pripremom za utakmicu protiv Opatije u subotu.

Nakon dvije pobjede na početku sezone, u pretkolu kupa i prvom kolu, nogometaši Jadrana pred derbi 2. kola igrali su vaterpolo!

- Htjeli smo dečke malo nagraditi nakon utakmica u kupu i prvenstvu, bili su umorni fizički i psihički nakon dvije utakmice. Bio je to svojevrsni team-building, kaže trener Dalibor Šuran.

Niste baš odabrali lagani sport za opuštanje, vaterpolo je fizički jedan od najtežih sportova?

- Iskreno, igrali smo 12 minuta i više nismo mogli. Osim toga bio je pouno meduza, pa je igrače bilo strah skočiti u more, govori Šuran.

Jadran je na početku ove sezone u pretkolu u Imbriovcu eliminirao (3:1) Borac, a onda u Novigradu pobijedio s čak 4:1:

- Malo sam se pribojavao utakmice u Novigradu, jer smo u srijedu igrali utakmicu pretkola kupa. Imali smo kadar od 12, 13 igrača, nekoliko je igrača ozlijeđeno, Šegon je bio kažnjen. Rezultat možda izgleda prevelik, ali kada zbrojimo naše i njihove šanse, ispalo je realno. Prvi dio vodili smo tri nula, igrali smo na kontre, otvorilo nam se, iz tri šanse zabili smo tri gola. U drugom dijelu smo se malo povukli, osjetio se umor, primili smo gol i iskoristili jednu šansu, govori Šuran.

Jadran je u prve dvije utakmice opravdao najave da će uz Opatiju biti najveći favorit za prvaka, dva favorita u subotu međusobno igraju u Poreču:

- Već sam izjavio da bi Opatija prema igračkom kadru bila favorit ne u trećoj, nego u drugoj ligi. Mislim da imaju najjaču momčad u povijesti! Sada su još pojačali s Bjelanovićem, trener Bogolin ima slatke brige oko sastava. Bez obzira na sastave, igra se derbi u kojima su uvijek moguća sva tri znaka, nadam se da ćemo pružiti dobru igru zbog nas samih i naše navijačke skupine Šajeta boys. Moramo se postaviti u čvrsti blok i čekati na kontre, sigurno nećemo ići grlom u jagode. Opatija jako dobra i može kazniti svaku našu pogrešku, moramo biti strpljivi i čekati svoju šansu. Nadam se da ćemo ostvariti pozitivan rezultat, kaže Šuran.

Opatija ne krije ambicije ove sezone, a Jadran:

- Uoči sezone čelnici kluba pred nas nisu postavili nikakvi imperative. Cilj ove sezone je da budemo među šest momčadi i Ligi za prvaka, imamo dosta mladu momčad s nekoliko starijih igrača. Drago mi je da smo afirmirali četiri, pet juniora, koji su dobili šansu u utakmici kupa i prvenstvu. Mislim da imamo momčad sastavljenu od najviše domaćih igrača u ligi, zaključuje Šuran.

3. HNL - Zapad

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Opatija 22 33
2 Grobničan 18 27
3 Rudar 6 26
4 Krk 1 23
5 Crikvenica 2 21
6 Jadran-Poreč -3 18
7 Novigrad -7 15
8 Uljanik -5 14
9 Vinodol -8 14
10 Nehaj -9 14
11 Rovinj -10 14
12 Pazinka-Pazin -7 13
Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT