OPATIJA VIŠE NIJE SAMA

Derbi treće lige igraju momčadi dvaju potencijalnih drugoligaša

Utorak, 05. studenog 2019. 10:13 Napisao  I. V.

Zašto ne bismo iskoristili šansu ako nam se ukaže, kaže predsjednik Grobničana

Igor Čargonja i Remzo Zalihić
Igor Čargonja i Remzo Zalihić

 

Derbi 11. kola Treće HNL - Zapad igra se u Labinu, Rudar igra protiv Grobničana.

Međusobno igraju prvi pratitelji Opatije, koja je prije početka sezone javno istaknula ambiciju iduće sezone igrati drugu ligu.

Čini se da Opatija kvalifikacije za drugu ligu neće igrati samo zato što drugi klubovi ne žele igrati drugu ligu!

- Imamo nekih naznaka da bi se određene stvari mogle poklopiti, ne mogu govoriti o detaljima. Normalno da su u pitanju financije, neki se dogovori za sada pozitivno odvijaju. Nadam se da će završiti pozitivno, tajnovit je predsjednik Grobničana Igor Čargonja.

Najava je intrigantna, Grobničan je godinama u vrhu regionalnog nogometa, kvaliteta momčadi najmanji je problem:

- Ova je momčad na okupu nekoliko sezona, trebalo bi je malo nadograditi, ali mislim da bismo mogli odgovoriti zahtjevima druge lige. Vidimo da Orijent 1919 dobro gura u drugoj ligi, a u našim međusobnim utakmicama pokazali smo da smo blizu prema kvaliteti. Nama je prvi cilj ući u doigravanje, ne znam kako ćemo izgledati u doigravanju, ali zašto ne bismo iskoristili šansu ako nam se ukaže?! Prema kvaliteti Opatija odskače u ligi, ali ne može se opustiti, jer se pokazalo da su ih namučile momčadi koje su objektivno slabije, zaključuje Čargonja.

Rudar je organizacijski sigurno dosegnuo višu razinu, predsjednik Remzo Zalihić o drugoj ligi razmišlja ovako:

- Kad je Rudar u pitanju, najmanji problem bi bio novac, igrači i infrastruktura. Najveću zapreku vidim u stručnom segmentu. Ako će se ustrajati na kriterijima po kojem trener mora imati UEFA Pro licencu, onda hvala! Jurića ne bismo mijenjali da možemo angažirati Mourinha, a ne pada nam na pamet dovoditi skupe trenere ili angažirati "fikuse" koji prodaju maglu. Jednako tako imamo 10 selekcija u omladinskom pogonu, svi treneri trebali bi imati UEFA A licence. Fenomen trenerskih licenci, koje se dijele u dosta zatvorenom krugu, uglavnom u zagrebačkom prstenu, uz astronomske naknade, najveći je problem koji nas sputava da razmišljamo o Drugoj HNL, kaže Zalihić.

Dakle, u subotu u Labinu međusobno igraju momčadi dvaju potencijalnih drugoligaša što znači da samo prvo mjesto donosi kvalifikacije za drugu ligu!

3. HNL - Zapad

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Opatija 16 24
2 Rudar 7 24
3 Grobničan 13 20
4 Krk 3 20
5 Jadran-Poreč -1 14
6 Crikvenica -1 14
7 Novigrad -7 12
8 Vinodol -5 11
9 Nehaj -5 11
10 Uljanik -4 10
11 Pazinka-Pazin -5 10
12 Rovinj -11 9
Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT