PRVI PROTIV ZADNJEGA Marijan Tomić: Moramo steći vjeru u sebe, vidjet ćemo na Krku koliko smo uspjeli u tome!

Petak, 04. studenog 2022. 19:30 Napisao  I. V.

Krk je napunio mrežu Pomorca 1921, a onda je Pomorac 1921 napunio mrežu Vinodola. To znači da je sve moguće, kaže trener Crikvenice

Marijan Tomić
Marijan Tomić Foto: NK Pomorac 1921/Facebook

Vodeći Krk u subotu na svom terenu igra utakmicu protiv zadnje Crikvenice, postoji li način na koji Crikvenica može zaustaviti Krk na putu prema tituli jesenskog prvaka:

- Normalno da postoji način! Svaka utakmica počinje od 0:0, vjerujem da postoji način da se zaustavi Krk. Upoznat sam s njihovom kvalitetom, trener Igor Tkalčević je izvrsno posložio momčad, točno se vidi da se dižu iz kola u kolo, slijedi nam sigurno najteže gostovanje u sezoni. Mi nikako da se maknemo sa zadnjega mjesta, nadao sam se da ćemo ostvariti pozitivan rezultat protiv Rudara, nismo uspjeli. Odlično smo ušli u utakmicu, držali smo se dogovora, ali nažalost opet su nas prekidi stajali bodova. Dobili smo tri pogotka iz tri ubačaja iz kuta, što se rijetko događa. Ne sjećam se u igračkoj i trenerskoj karijeri da sam dobio tri gola iz tri kornera u jednoj utakmici! Nije to problem visine, u Vinodolu sam vodio momčad koja je imala niske stopere, pa godinu dana nismo dobili gol iz prekida. U Crikvenici se točno vidi da dečkima nedostaje samopouzdanja i koncentracije, dosta smo potonuli, pokušavam ih dignuti. Nemamo nikakav imperativ, predsjednik Marko Prpić rekao je da je dobro što god napravili do kraja prvoga dijela sezone, pokušavam igračima olakšati teret, nije lako biti zadnji. Ekipa je jako mlada, dosta igrača nikada nije igralo ovu ligu, povrh toga imamo strance kojima na engleskom moram objašnjavati što trebamo raditi. Moramo steći vjeru u sebe, radimo na tome, vidjet ćemo na Krku koliko smo uspjeli u tome. Svi su nas već otpisali, možda nam to bude olakotna okolnost da opuštenije uđemo u utakmicu. Znamo da će biti teško, Krk je napunio mrežu Pomorca 1921, a onda je Pomorac 1921 napunio mrežu Vinodola. To znači da je sve moguće, kaže Marijan Tomić, koji je debitirao kao igrač i trener u domaćem porazu od Rudara.

Tomić bi do stanke trebao podignuti zadnju momčad lige na gostovanjima protiv Krka i Vindola, između utakmica protiv vodećih momčadi u Crikvenicu stiže Nehaj:

- Realno, prihvatio sam momčad uoči najtežega dijela rasporeda. Do sada smo igrali protiv klubova koji su nam bliže na ljestvici, nismo uspjeli ostvariti željeni bodovni učinak, a sada igramo u gostima
protiv dvije najbolje momčadi u ligi, Krka i Vinodola. Dolazi nam Nehaj, koji je dobroj formi, kod kuće sve pobjeđuje, vani je malo slabiji. Preuzeo sam odgovornost, rekao sam da ću do zime pokušati nešto napraviti, a onda klub mora odlučiti što dalje. Jesu li zadovoljni sa mnom ili će nešto promijeniti! Od proljeća mogu biti samo igrač ili trener, dvostruku ulogu dugoročno ne mogu preuzeti, bit ćemo pametniji kada završi prvi dio sezone, govori Tomić.

Marijan Tomić do dolaska u Crikvenicu ovog ljeta cijelu je karijeru proveo u Vindolu, Nehajev Svast otišao je iako je Vinodol drugi na ljestvici:

- Uvijek gledam klupske ambicije! Trener može ući u slabije razdoblje tijekom sezone, porazi se mogu dogoditi. Ako je cilj bio plasman među prve tri momčadi, Vinodolu se ništa loše nije dogodilo. Imaju bod manje od Krka, igraju derbi na Krku, bodovno dobro stoje, doživjeli su poraze u Senju i Kostreni. Na znam što se dogodilo, do zasićenja nije trebalo doći budući da Svast nije bio ni godinu dana u klubu. Nešto se događa unutra, ne znam što jer više nisam tamo, niti želim ulaziti u tuđe probleme, imam dovoljno svojih problema. Želim sreću Igoru Baričevićevu, bili smo suigrači, sugrađani smo. Vjerujem da će Baričević uspjeti probuditi momčad, svaki novi trener unosi novu energiju, zaključuje Tomić.

loading...
Standings provided by SofaScore