IGOR TKALČEVIĆ

I kada igramo na dva gola na treningu, to jako dobro izgleda

Petak, 09. prosinca 2022. 08:03 Napisao  I. V.

Uvijek ima prostora za napredak, individualno i momčadski što meni kao treneru omogućuje da sazrijevam dok pronalazim rješenja, kaže trener Krka

Igor Tkalčević
Igor Tkalčević

Igor Tkalčević postao je najuspješniji nogometni trener u županiji prema jednostavnom kriteriju, u rasponu od prve do zadnje lige jedino momčad Krka nije doživjela poraz u prvom dijelu sezone.

- Prije svega, imao sam kvalitetne uvjete za uspjeh što je temelj cijele priče. Hvala igračim i upravi što su ispratili sportsku politiku koju smo odredili na početku sezone, prije svega hvala stručnom stožeru, Armandu Pejnoviću i Dinu Dminiću. Jako puno truda uložili smo u sve ovo, sada sam u situaciji da mogu doći na trening i kada igramo na dva gola, to jako dobro izgleda. Dosta smo radili na taktici u pripremama, dodatno smo napredovali kroz ova dva mjeseca koliko je trajalo prvenstvo, a posao mi je olakšala pozitivna atmosfera. Ne znam koliko sam pridonio pozitivnoj atmosferi, mislim da jesam zajedno s igračima, stožerom i upravom na što sam najviše ponosan, kaže Tkalčević.

S obzirom na uspješan način igre i sjajne rezultate, evo kako Tkalčević promišlja nastavak sezone:

- Uvijek ima prostora za napredak, individualno i momčadski što meni kao treneru omogućuje da sazrijevam dok pronalazim rješenja. Za sada ide u jako dobrom smjeru, jako sam time zadovoljan. Još imamo dosta unutrašnjih rezervi, imamo mlade i kvalitetne igrače koji će stasati u nastavku sezone. Pripremamo se za ono što nam slijedi na kraju sezone! Slagao sam momčad tako da igramo napadački nogomet, imao sam takve mogućnosti i zato smo ostvarili ove rezultate. Uz sve to imali smo i sreće, u prvom kolu zabili smo u 93. minuti, vjerojatno smo nešto sreće i sami isprovocirali. Važno je da imamo jako dobrog vratara (Vargić, op. a.), često kažem da si već na pola puta ako imaš dobrog vratara i malo sreće. Imamo školovane igrače čime lakše ostvarim ono čemu težimo, ističe Tkalčević.

Prirodno je očekivati da Krk na kraju sezone ostvari pravo na kvalikacije za plasman u višu ligu zajedno s prvacima ostalih središta, poznato je da se barem u dva središta igra kvalitetniji nogomet nego na zapadu, eventualna pojačanja za ljetne kvalifikacije dovode se zimi:

- Još uvijek razmišljam što da napravim, zato i kažem da imamo dosta unutrašnjih rezervi. Tu prije svih mislim na Matka Budana, koji se kasnije priključio, Josipa Zeca i mladoga Dorijana Jurešića kojega zovem Xavi, on je 2005. godište... Tu možemo dosta dobiti na kvaliteti! Što se tiče novih igrača, prvi kriterij je da novi igrač bude pravi karakter da se može uklopiti u ovu momčad. Bilo je nekih ponuda, ali s obzirom na karaktere tih igrača mislim da bih dobio više minuseva nego pluseva, smatra Tkalčević.

Što se tiče igrača, predsjednik Denis Šikljan najavio je izvjesnu suradnju s Osijekom kada se steknu uvjeti:

- To bi se moglo ostvariti u budućnosti, njima nije zanimljiv ovaj rang natjecanja. Bit će im zanimljivo kada budemo u jedinstvenoj trećoj ligi, što će biti veći izazov za njihove igrače, govori Tkalčević.

Krk će kvalifikacije za viši rang igrati tek kada dobije licenciju:

- Onoliko koliko sam ja upoznat, klub je jako zagrizao! Radi se na tome da se dobije licenca, iduće godine počinju radovi, a kada će točno početi pitanje je za predsjednika Denisa Šikljana. On je rekao da će osigurati uvjete zato jer bi bila šteta da ovakvi rezultati ne budu okrunjeni. Hvala mu na tome da ćemo imati uvjete za igranje u višem rangu natjecanja, optimist sam, rekao je Tkalčević.

Evo što bivši igrač Rijeke kaže za neobičnu situaciju na Rujevici ove sezone:

- Mogu samo kratko reći da se ovo dogodilo nakon godinu dana nerada uz dužan respekt prema svemu što je urađeno u zadnjih desetak godina. Napravljeno je puno pogrešaka što se reflektiralo na ovu situaciju. Želim im puno uspjeha i da se što prije vrate na mjesto koje Rijeci pripada, poručuje Tkalčević.

loading...
Standings provided by SofaScore