DOMAGOJ PRTENJAČA

Ova momčad nije dovoljno kvalitetna za drugu ligu

Nedjelja, 15. prosinca 2019. 20:08 Napisao/la  V. P.

Drugi dečki su pokazali svoju kvalitetu, kaže najbolji strijelac Treće lige - Zapad

Domagoj Prtenjača (Grobničan)
Domagoj Prtenjača (Grobničan) Foto: Lario Tus

Nogometaši Grobničana jesenski su dio sezone završili na drugom mjestu sa šest bodova manje od vodeće Opatije.

- Zadovoljni smo odrađenim. Možda smo mogli koji bod više osvojiti da smo u nekim utakmicama imali malo sreće, ali dobro je, ne žalimo se, kaže napadač Grobničana Domagoj Prtenjača, najbolji strijelac lige s 14 pogodaka.

Prtenjača i Pilčić definitivno su jedan od najboljih napadačkih dvojaca ne samo u ovoj ligi.

U jesenskom dijelu su igrali manje zajedno, tek pred kraj polusezone.

- Pilčića nije dugo bilo, ali i ja sam preskočio nekoliko utakmica, no to nije važno jer su drugi dečki pokazali svoju kvalitetu, posebno mladi igrači. Činjenica je da se ne može zabijati puno golova ako cijela momčad nije kvalitetna i zato su svi zaslužni za naše golove. Možda Pilčić i ja dolazimo više do izražaja, ali kad nas nije bilo Grobničan je isto dobro igrao. I to je najvažnije momčad igra dobro i kad mi nismo tu, jer imamo puno kvalitetnih igrača, smatra Prtenjača.

Opatija i Grobničan glavni su konkurenti za osvajanje naslova prvaka.

- Ja bih rekao da je Opatija favorit u toj priči, jer imaju kvalitetniju momčad. No, mi tradicionalno igramo puno bolje na proljeće tako da će sigurno biti zanimljivo, možemo se uplesti u  borbu za osvajanje naslova, kaže grobnički napadač.

O višem rangu na Grobniku se još ne govori glasno iako je predsjednik kluba Igor Čargonja najavio mogućeg sponzora i plasman u drugu ligu.

- Ne znam ništa o tome, a nije na nama igračima da o tome pričamo. Sigurno postoje dečki koji bi voljeli da se to dogodi, ali nas se ne pita. Naš posao je da igramo, a postoje ljudi u klubu koji će razmišljati o tome kada dođe vrijeme, kaže  Prtenjača i na temu druga liga dodaje sljedeće:

- Ova momčad nije dovoljna za drugu ligu, to mogu odmah reći. Za viši rang treba više treninga i barem još pet, šest kvalitetnih igrača. Zatim, neki dečki ne bi mogli odgovoriti na zahtjeve zbog svog posla, a neki su možda i već ušli u godine kada im takav ritam ne bi odgovarao. Puno toga bi se moralo promijeniti i treba biti pametan s odlukom što i kako dalje ako dođemo u tu poziciju, zaključuje napadač Grobničana.

3. HNL - Zapad

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Opatija 22 33
2 Grobničan 18 27
3 Rudar 6 26
4 Krk 1 23
5 Crikvenica 2 21
6 Jadran-Poreč -3 18
7 Novigrad -7 15
8 Uljanik -5 14
9 Vinodol -8 14
10 Nehaj -9 14
11 Rovinj -10 14
12 Pazinka-Pazin -7 13
Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT