DOMAGOJ PRTENJAČA Ostali smo dužni u prvom kolu, pravu snagu pokazali smo na Krku

Nedjelja, 08. ožujka 2020. 15:20 Napisao/la  V. P.

Prema mojem  mišljenju Grobničan je daleko najbolja ekipa u ligi bez obzira što je Opatija favorit, kaže igrač Krka Đemo Iljazi

Domagoj Prtenjača (Grobničan) i Đemo Iljazi (Krk)
Domagoj Prtenjača (Grobničan) i Đemo Iljazi (Krk) Foto: Dejan Hriljac

Grobničan je u derbiju nanio teški poraz (1:5) Krku na njihovom terenu.

Ekipa s Mavrinaca nizala je šanse od prve minute, ali unatoč stopostotnim prilikama lopta nije htjela u mrežu sve do 41. minute.

- Iskreno, strah se uvukao nakon prošlog kola, kada smo izgubili.  Šanse su se redale, a u glavi se počela stvarati bespotrebna nervoza. Na kraju nema se što reći nakon što smo pet komada zabili Krku na njihovom terenu, rekao je nogometaš Grobničana Domagoj Prtenjača

Grobničan je proteklog vikenda neugodno poražen od Vinodola na domaćem terenu.

- Definitivno smo ostali dužni u prvom kolu pred našom publikom što nam se ne smije događati. Svaka čast Vinodolu, svaka čast svakoj ekipi, ali na Grobniku  moramo pokazati malo više nego što je to bio slučaj u prvom kolu. No, karakter ekipe i pravu snagu zapravo smo pokazali u Krku, dodaje Prtenjača.

Krk je odigrao jednu od najlošijih utakmica, momčad je djelovala bezvoljno:

- Krk je dobra ekipa s odličnim igračima, ali nije se njih ništa pitalo. Ne zamaramo se time koliko su oni bili loši, pokazali smo da smo bolji i potpuno zasluženo pobijedili. Tu se pitalo samo nas! S obzirom kako smo krenuli od početka utakmice bilo je samo pitanje s koliko će razlike utakmica završiti. Malo nas je poremetilo kada smo ostali s igračem manje, ali brzo smo to pregrmili, čim smo dali gol, zaključio je  Prtenjača.

Krk je u drugom dijelu pokušao parirati Grobničanu.

- Nakon onakvog rezultata išli smo na sve ili ništa. Grobničan je to iskoristio, mi nismo bili baš dobri u prekidima. Njima ne treba puno da bi zabili gol, dovoljno im je malo prostora, pustili smo im  previše slobode, rekao je nogometaš Krka Đemo Iljazi nakon susreta.

Šteta je što se Krku dogodila ovako loša utakmica nakon sjanog remija u Opatiji, ali iskusni igrač smatra da je to izdvojen slučaj.

- Mi ćemo biti dobri u nastavku, nema brige. Protiv Grobničana se tako dogodilo, ali moram reći da je prema mojem  miščjenju Grobničan daleko najbolja ekipa u ligi, bez obzira što je Opatija favorit. Da Grobničan malo više trenira, oni bi sigurno bili prvi, smatra Iljazi.

Krk cilja na Ligu za prvaka:

- Možemo i hoćemo do Lige za prvaka. Kasnije ćemo uvesti malo mlade, domaće igrače, jer imamo dosta starijih i iskusnijih igrača, treba nam malo svježe krvi za budućnost, zaključio je Iljazi.

3. HNL - Zapad

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Opatija 21 34
2 Grobničan 21 30
3 Rudar 7 29
4 Crikvenica 7 27
5 Jadran-Poreč -1 24
6 Krk -3 24
7 Pazinka-Pazin -6 17
8 Vinodol -9 17
9 Rovinj -9 17
10 Novigrad -10 16
11 Uljanik -7 15
12 Nehaj -11 15
Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT