DAVOR DŽELALIJA Prije početka sezone rekao sam da nam prvenstvo počinje negdje iza 5. kola

Utorak, 08. listopada 2019. 11:58 Napisao  I. V.

Imamo šanse ostvariti pozitivan rezultat u Labinu čime bismo se priključili vrhu što bi bilo iznad očekivanja, kaže trener Krka

Davor Dželalija
Davor Dželalija

 

Nogometaši Krka u 7. kolu gostuju u Labinu gdje igraju protiv lidera.

Unatoč previranjima na početku sezone Krk se nalazi dovoljno visoko da bi utakmica protiv Rudara dobila status derbija kola:

- Liga će do kraja biti izjednačena, jedino se može odvojiti Opatija koja je najbolja, sve ostalo je jako blizu. Prije početka sezone govorio sam da nam prvenstvo počinje negdje iza petog kola do kada ćemo se uigrati i kompletirati. Šest kola je prošlo, manje-više smo kompletni i kada bi ozlijeđeni igrači sanirali ozljede bili bismo konkurentni za vrh. Imamo šanse ostvariti pozitivan rezultat u Labinu čime bismo se priključili vrhu što bi bilo iznad očekivanja. Ovo je svakako iznad mojih očekivanja nakon turbulentnog razdoblja tijekom priprema i početkom sezone, kaže trener Krka Davor Dželalija.

Krk je u prošlom kolu pobijedio (1:0) Rovinj:

- Protiv Rovinja smo odigrali jedno od boljih poluvremena u prvenstvu, imali smo četiri, pet šansi, ali nismo dali gol. U drugom poluvremenu Rovinj je bio bolji što nije konkretizirao. Nije imao šansi kao mi u prvom poluvremenu, ali imali su inicijativu. Kako to u nogometu često biva, dali smo gol kada smo igrali slabije. Na kraju smo se morali čupati, pobjeda nam je olakšala situaciju, govori Dželalija.

Rudar je postao lider u konkurenciji Opatije, Jadran-Poreča, Grobničana...

- S obzirom da su prošle sezone igrali četvrtu ligu ovo je iznenađenje iako je Rudar dobro posložen klub koji stalno napreduje. Ne vjerujem da će do kraja izdržati na vodećoj poziciji, ali će sigurno konkurirati za sami vrh. Čeka nam derbi, izazovna utakmica za nas, nadam se da ćemo izvući pozitivan rezultat, priželjkuje Dželalija.

Unatoč promjenama u rosteru u momčadi Krka ima nekoliko vrlo iskusnih igrača, koji su godinama u vrhu regionalnog nogometa i koji sigurno neće ustuknuti u Labinu:

- Neće sigurno! Nekoliko iskusnih igrača više nisu u najboljim igračkim godinama, problem je što Con ne trenira, zbog poslovnih obveza samo igra utakmice. Odlučili smo da igrači koji su prošli dosta toga u karijerama pomognu mlađim igračima. Za sada ide dobro iako može i bolje, nedostaju nam ozlijeđeni igrači. S njima bi to izgledalo puno bolje, zaključuje Dželalija.

 

3. HNL - Zapad

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Opatija 22 33
2 Grobničan 18 27
3 Rudar 6 26
4 Krk 1 23
5 Crikvenica 2 21
6 Jadran-Poreč -3 18
7 Novigrad -7 15
8 Uljanik -5 14
9 Vinodol -8 14
10 Nehaj -9 14
11 Rovinj -10 14
12 Pazinka-Pazin -7 13
Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT