NK Rječina prikupio 44.550 kuna za liječenje teško oboljele sumještanke

Nedjelja, 06. studenog 2022. 21:10 Napisao/la  Kristian Sirotich

Draga Sanja, srce i podrška koju su pokazali gledatelji na utakmici neka ti budu velika snaga za sve daljnje borbe, poručuju iz NK-a Rječina

Nogometni klub Rječina
Nogometni klub Rječina

Nogometaši Rječine u nedjelju su u Dražicama odradili posljednju utakmicu jesenskog dijela prvenstva, momčad trenera Kristijana Rudara nije se od domaćih navijača uspjela oprostiti pobjedom, iako su dva puta imali po dva pogotka prednosti, Dražičani su to uspjeli prosuti.

U pravoj županijskoj golijadi uživalo je tristotinjak gledatelja, dio njih uvijek je prisutan uz nogometaše Rječine, dio njih priklonio se domaćinima iz humanitarnih razloga, dražička momčad odlučila se uključiti u akciju prikupljanja sredstava za njihovu teško oboljelu sumještanku Sanju Juretić, pa je sav prihod od ulaznica s utakmice protiv Lošinja proslijeđen obitelji nesretne mlade žene.

Dakle, gledatelji, posjetitelji i prijatelji kluba, zajedno s igračima i stručnim stožerom, te prilogom gostiju iz Lošinja prikupili su 39.150 kuna, kojima treba pridodati donaciju od 5.400 kuna od igrača HNK-a Rijeka, što ukupno iznosi 44.550 kuna, svi koji su se ikada bavili bilo kakvim humanitarnim prikupljanjem sredstava znat će da je to nevjerojatno velik podvig, pogotovo što su ulaznice prodavane po cijeni od 20 kuna.

- Draga Sanja, rezultat utakmice u potpunosti je nebitan… Srce i podrška koju su pokazali gledatelji na utakmici neka ti budu velika snaga za sve daljnje borbe. Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pomogli da prikupimo sredstva za potrebe liječenja naše drage Sanje. Najjači kad je najpotrebnije, poručili su iz NK Rječine na službenim stranicama kluba.

Koliko je točno bilo gledatelja na utakmici najmanje je bitno, najvažnije je da su dražičkom klubu u potpunosti uspjeli u svome naumu, nije ovo prvi put da su se samoinicijativno uključili u neku humanitarnu akciju, osjećaj društvene odgovornosti koju nose kao najveći općinski sportski kolektiv u Rječini je itekako izražen.

Bravo dečki, mnogima biste mogli biti primjer!