ANDREJ ABRAM

Igralište služi kao parking do rujna, tako smo postali prvaci

Četvrtak, 19. svibnja 2022. 11:33 Napisao  I. V.

Moji prijatelji Kovačević i Kovčalija jako su mi puno pomogli, ovim putem im zahvaljujem, kaže trener novog prvaka županijske lige

Andrej Abram
Andrej Abram

Nogometaši Drage prvi su proslavili titulu prvaka u regionalnom nogometu, tri kola prije kraja sezone postali su prvaci Prve županijske lige:

- Posložili su se drugi rezultati, malo smo se mučili u Delnicama, ali mislim da smo zasluženo pobijedili. Preostale su tri utakmce do kraja, dolaze nam Mune, idemo Zametu, na kraju igramo protiv Vihora doma. U drugim okolnostima bile bi to tri teške utakmice, a ovako su postale revijalne, kaže trener prvaka Andrej Abram.

Trener Drage formalno je Ivan Kovačević, dugogodišnji prvotimac Opatije pojačao je Dragu na početku sezone:

- Došli su Kovačević i Kovčalija, od mlađih Bilajac i Šop. Moji prijatelji Kovačević i Kovčalija jako su mi puno pomogli, vidi se da su igrali više lige, oni su radili razliku u ovoj ligi... Ovim putem im zahvaljujem. Liga je stvarno izjednačena! Evo, Mune su bile zadnje prije nekoliko kola, sada se bore za drugo mjesto. Gledali smo samo sebe tijekom sezone, išli smo utakmicu po utakmicu, mislim da smo u nekoliko utakmica nesretno izgubili bodove, mogli smo imati još veću prednost, govori Abram.

Draga je pripreme za višu ligu praktično počela ove sezone:

- Mi treniramo dvaput tjedno i mučimo se s odazivom, na treninge u prosjeku dolazi sedam, osam igrača, nema šanse da nas je na treningu petnaestak... Dolaze dečki iz Rijeke, neki rade, neki imaju djecu... U višoj ligi trebat će trenirati barem triput tjedno, svakako treba dovesti još dvojicu, trojicu mlađih igrača zbog balansa u momčadi. U tom slučaju bili bismo kompetetivni! Ne mislim da bismo se borili za vrh, ali bismo se polako dizali, smatra Abram.

Uvjeti se u Mošćeničkoj Dragi nisu bogznkako promijenili zadnjih desetljeća, igralište još uvijek služi za parking tijekom ljeta:

- Općina nas podržava, Mošćenička Draga je malo mjesto, nema mjesta za parking... To nam je problem, jer sezona počinje rano, a igralište služi kao parking do sredine rujna. Odrađivati prireme u Opatiji na pomoćnom igralištu nema smisla! Tako smo krenuli u ovu sezonu i uspjeli smo. S parkinga u ligu više, tako ispada, govori Abram.

Budžet za višu ligu ne treba puno povećati:

- Mislim da neće biti problema iako je nam meni da vodim momčad. Skupilo se dosta sponzora, vjerujem da će ih biti još više nakon što smo osvojili prvo mjesto, zaključuje Abram.

loading...