PROMJENA NA KLUPI

Sebastijan Knapić preuzeo momčad Turbine

Četvrtak, 23. travnja 2015. 19:09 Napisao/la  Stjepan Lončarić

Knapić je triatlonac, plivao je maraton Šilo-Crikvenica, biciklom dolazio sa Gornje Vežice na treninge u Tribalj...


Dobro znano nogometno ime, dugo godina stožerni igrač Turbine iz Triblja, a ponekad i zamjenski trener, Sebastijan Knapić, preuzeo je momčad Turbine, županijskog A ligaša sa Podhumca. Turbosi su ostali čak četiri kola bez kažnjenog trenera Ivica Pranjića zbog nesportskog ponašanja u Gomirju. Povučeni su hitri potezi, braća Joža i Marijan Brnčić (legendarni igrač Rijeke i Dinama) reagirali su promptno. Osobe zadužene za struku u Triblju obavili su pristupni razgovor sa Knapićem.

Iako će mnogi reći da je Sebastijan Knapić zaštitno lice Orijenta, ipak su u zabludi.

- Vremenski sam najkraće igrao u Orijentu. Odradio sam na Krimeji cijeli kadetski i juniorski staž, a sa crvenima sam 1995. godine osvojio i Kvarnersku rivijeru, ali sam uskoro krenuo u klubove, kasnije će se pokazati diljem regije. Igrao sam za čak 14 klubova, imam i vlastitu evidenciju, riječ je o 387 utakmica – od Istre do Crikvenice, Triblja..., kaže Knapić.

Sjajni sportaš, triatlonac, pomalo već ulazi u sportsku legendu. Isplivao je više puta maraton Šilo-Crikvenica, biciklom dolazio sa Gornje Vežice na treninge u Tribalj, jednom se ljut zbog ishoda utakmice Vinodol – Crikvenica vratio iz Novog Vinodolskog u Rijeku pješice... A to je tek mali mozaik čovjeka, koji se je u potpunosti posvetio sportu. Diplomirani prvostupnik Kineziološkog fakulteta u Zagrebu – smjer fizička priprema, u posjedu je B licence.

- Radio sam i u Maleziji sa engleskim trenerom, upijao znanje, sticao iskustva.

Pravi čovjek na pravom mjestu - Podhumcu. Studiozna priprema utakmica, vizija za iduću sezonu. Mirno i bez imperativa. Logistički klub iz Triblja je sjajno posložen. Jaka uprava, podrška mjesta... Knapić mora odraditi posljednjih sedam kola, podvući crtu i prezentirati Upravi kluba plan za jesen.


Nakon prvog treninga, srijedu u večernjim satima igrači su se razilazili sa Podhumca. Oni najiskusniji, kao Željko Vukić zadovoljno su napuštali Podhumac.

- Konačno smo se na jednom treningu ove godine pošteno oznojili, rekao je Vukić.

Dobra početna preporuka. A duga igračka karijera u Triblju ima nit poveznicu – Sebastijan Knapić je i tribaljski zet...

U nedjelju (17) Sebastijan Knapić se vraća u utakmici sa Snježnikom. Dobra pozivnica za utakmicu...