Nogometaši Risnjaka počinju pripreme za ulazak u prvu županijsku ligu

Utorak, 16. veljače 2016. 18:51 Napisao/la  Stjepan Lončarić

Krucijalni problem su obavezne mlađe uzrasne kategorije, koje Lokve sa svojih tisuću stanovnika teško može samo formirati


Nogometaši Risnjaka iz Lokava zakoračili su u proljetne pripreme na početku desete dekade svojega djelovanja. Klub osnovan daleke 1925. godine neprikosnoveni je lider Prve A županjske lige bez poraza, sa samo jednim nerješenim ishodom uz impresivnu gol-razliku (36:7).

Iako su krajem prošlogodišnjeg prvenstva imali priliku napredovanja, čelni ljudi kluba, dugogodišnji predsjednik Anđelko Žagar, te operativci i sveprisutni Tomislav Čop i Ratimir Šafar, ocijenili su da je bolje propustiti ukazanu priliku za koju i nisu bili logistički pripremljeni.

Cijeli jesenski dio prvenstva stvarali su se resursi da klub krajem ove natjecateljske godine, osvajanjem naslova u ovoj konkurenciji, uđe u Prvu ŽNL, gdje ih očekuju osjetno zahtjevnije utakmice, duža gostovanja...

Krucijalni problem su obavezne mlađe uzrasne kategorije, koje Lokve sa svojih 1000 stanovnika teško može samo formirati. Suradnja sa školom nogometa, koju već duže vrijeme vodi Anto Jakovljević, daje rezultate za kompletiranje uvjeta koje nova liga traži.

Ove zime Risnjak nije nitko napustio. Iz delničkog Goranina pristupili su Marijo Kuterovac i Denis Randelj.

Utvrđen je i program odigravanja pripremnih utakmica, koje kreću u nedjelju (21.) sa Kozalom u Rijeci. Slijede utakmice u Bakru sa Borcem (28.) u Rijeci sa Rikardom Benčićem (6. ožujka), Gorankom i Omladincem. Do konca ožujka kada kreću natjecanja Risnjak će biti spreman za obranu naslova.

loading...