ROĐENDANSKI DAR

Kozala pobijedila Vihor za obljetnicu

Petak, 17. travnja 2015. 20:10 Napisao  I. V.

Pobijedili smo momčad koja nije doživjela poraz cijelu sezonu, kaže tajnik Kozale Vladimir Radoš


U 78. minuti utakmice Goran Kljutić postigao je pogodak za veliko slavlje nogometaša Kozale! Kljutićevm pogotkom Kozala je u 17. kolu pobijedila Vihor rezultatom 3:2, lider Prve A županijske lige doživio je na igralištu Belveder prvi poraz u prvenstvu na kraju tjedna tijekom kojega je Kozala obilježila desetogodišnjicu osnutka:

- To je bio najljepši rođendanski dar za desetogodišnjicu kluba, pobijedili smo momčad koja nije doživjela poraz cijelu sezonu čime smo uvećali slavlje nakon utakmice. Iako Vihor ime veliku prednost na ljestvici, napalili su se na nas kao da su htjeli sezonu završiti bez poraza, govori tajnik Kozale Vladimir Radoš, koji je prije deset godina osnovao klub zajedno s nekoliko entuzijasta:


- Stanujem blizu igrališta na Belvederu, ideja o osnivanja nogometnog kluba potekla je iz moje prvotne želje da se organiziramo kao sportsko društvo. Ideja je realizirana u društvu sa Zvonkom Mršićem i pokojnim Radivojem Radivojem, nekadašnji tajnikom županijskog saveza, koji je tehnički najviše pomogao... Željeli smo osnovati sportsko društvo budući da se na Kozali igraju i drugi sportovi, ali je Radivoj predložio da osnujemo samo nogometni klub. Kasnije su puno pomogli prije svih Ivan Vanja Frančišković, koji nas je godinama podržavao, zatim Lucian Vukelić, Željko Glavan, Ljubo Kostić i mnogo drugi koji su proteklih deset godina pomagali na različite načine... Moram istaknuti roditelje, koji su velika stavka u troškovima budući da samo voze djecu, govori Radoš.

Klupsko vodstvo
Milivoj Mance predsjednik je NK-a Kozala od 2011. godine,  njegovi najbliži suradnici su tajnik Vlado Radoš i trener kadeta Ivica Devčić.
Uz njih upravu čine Lucian Vukelić, Ljubo Kostić, Grga Brkić, Marijana Devčić, Robert Šverko, Enver Sahiti i Ivica Prevolšek.
Jedinu momčad koja je u 17 kola pobijedila Vihor od početka ove sezone trenira Tihomir Vrbos.

Ni jedan početak nije lagan, pa je tako NK-u Kozala trebalo nekoliko godina da dođe na Kozalu:

- Klub je osnovan 9. travnja 2005. godine, našli smo dvadesetak igrača koji su htjeli trenirati, ali nam Grad Rijeka nije htio ustupiti teren. Odbijeni smo, pa smo od Grada Bakra zatražili i dobili mogućnost korištenja njihovog igrališta. U sezoni 2006/07 dobili smo termine na pomoćnom igralištu HNK-a Rijeka, nakon dvije sezone preselili smo se na Omladinsko igralište, gdje je naše prirodno središte, prisjeća se Radoš.

Deset godina brzo je prošlo kroz natjecanje u najnižem županijskom rangu:

- Zadovoljan sam da je klub opstao deset godina! Mnogi klubovi koji su puno stariji od nas prestali su djelovati, neki su se i ugasili. Nisam zadovoljan što u ovih deset godina nismo uspjeli ostvariti plasman u viši rang, uvijek nam je nešto falilo iako samo stalno negdje pri vrhu. Nadam se da ćemo na jesen okupiti ljude, koji bi se trebali malo više žrtvovati da probamo osvariti plasman u ligu više. Mislim da ni sada ne bismo ispali iz više lige. Iako je ovo potpuni amaterizam, teško opstajemo uglavnom od donacija koje sami rješavamo. Moram istaknuti ulogu predsjednika Milivoja Mancea, koji se silno trudi da bismo opstali u ovim teškim vremenima. Imao seniore i kadete, juniore i pionire nemamo, jer nemamo dovoljno termina za treninge da bismo povećali omladinski pogon.

Termini su najveći problem riječkih nogometnih klubova:

- Nikako nismo zadovoljni s terminima, nemamo ni jedan termin preko cijelog igrališta. Posebice imamo problema od kada je na Omladinsko igralište preselio Lučki radnik. Kada se Lučki radnik vrati na Rujevicu, rekli su da će nam termini biti vraćeni, pa će biti nešto lakše.

Desetu obljetnicu momčad je proslavila radno utakmicom protiv Vihora. Priprema li se posebna svečanost?

- Proslavit ćemo obljetnicu na kraju sezone, kada ćemo probati odigrati utakmicu protiv nekog atraktivnog protivnika i tom prilikom organizirati prigodno slavlje, zaključuje Radoš.

Kozala - Vihor 3:2 Pogledajte pogodak Salvatorea Ausilija iz kaznenog udarca za 2:1

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.