NK Turbina: Klub iz Vinodolske doline koji se kreće na turbo pogon mještana Triblja

Srijeda, 06. siječnja 2016. 17:46 Napisao/la  Stjepan Lončarić

Mjesto sa 600 stanovnika ima 80 registriranih nogometaša, 150 članova kluba i veliku operativnu upravu.  U Triblju su ponovno u modi klasične radne akcije na stadionu, bilo ih je prošle godine četiri 


Nogometni klub Turbina iz Triblja, iako član Prve A županijske lige, spada u red najorganiziranijih klubova u regionalnom okruženju. Niz godina prepoznatljivi su po angažmanu klupskih prijatelja, mještana i stalnom suživotu zajednice sa klubom. Na spomen Triblja asocijacija je odmah na NK Turbina, klub koji djeluje već dugih 65 godina.

Mjesto sa 600 stanovnika ima 80 registriranih nogometaša, 150 članova kluba i veliku operativnu upravu. Na svakom koraku vidljivi su rezultati, ali u klubu ne staju. Od ove godine ponovno i sa rezultatima na terenu i to dobrim, ali i sa svime oko njega što čini odrednice velikog kluba u maloj ligi i još manjem mjestu.

Momčad koju trenira Sebastijan Knapić zauzela je na kraju jesenskog dijela drugo mjesto u svojoj konkurenciji s izgledima da ostane u pratnji vodećeg Risnjaka iz Lokava i do kraja proljetnog dijela prvenstva. A to je pozicija s koje se vidi mogućnost prijelaza u viši rang natjecanja.

Uoči prvenstva u kub su došli iskusni Mate Brajković i Željko Vukić, što je donijelo dodatnu dimenziju, posebno u sredini terena, a prije svega u tačnoj i bržoj transformaciji igre i lopte.

Činjenica da klub u ovome trenutku nema još jednu obaveznu natjecateljsku selekciju u mlađim uzrasnim kategorijama. Oko terena bi bile potrebne određene preinake kao zaštita nosača reflektora i metalnih rukohvata što za ambicioznu upravu nije nepremostiva prepreka.

Sadašnji sastav uprave kluba preuzeo je kadete Turbine sa samo 4 igrača. Velikim trudom, animacijom, pružanjem vrhunskih uvjeta za natjecanje, privučena su djeca iz cijele Vinodolske doline, pa sada kadeta ima 24, a vrlo živahan je rad u školi nogometa, koju vode Ivica i Stjepan Mataija.

Preko 30 polaznika, djevojčica i dječaka, dobar su temelj da klub od iduće godine krene i sa natjecateljskom pionirskom momčadi, što bi bio ogroman uspjeh s obzirom na mali broj djece u mjestu. Dječji glasovi oživjeli su Podhumac, a roditelji, simpatizeri kluba trude se da njihovo igralište, prateće prostorije, svlačionice, sanitarni čvor poprime izgled jednog od ljepših zdanja u regiji u cjelini.

U Triblju su ponovno u modi klasične radne akcije na stadionu. Bilo ih je prošle godine četiri, a na njima je sudjelovalo ukupno preko 150 mještana. Općina Vinodolska sjajno prati trud i htjenja ljudi za boljitkom u konkretnim donacijama i ispunjavanjem traženih proračunskih sredstava. Klub nema repova, dugova...

Tijekom godine nabavljena je vrijedna oprema za održavanje travnjaka. Kosilica, traktor, stroj za bušenje zemlje, sijačica, lopte, kompletna oprema za sve pogone, ozvučenje igrališta, obnova reflektora samo su dio većih prošlogodišnjih novina u Turbini. Klubu koji se kreće na turbo pogon...

loading...