2. ŽNL Vladimir Jerić: Rezultati iz prvoga dijela lijepo izgledaju, ali igra nije bila na razini kojoj težimo

Petak, 30. ožujka 2018. 16:38 Napisao  I. V.

Grobničan skreće pažnju na regiji s impresivnim prosjekom od 3,5 pogodaka po utakmici, a Pomorac 1921 je prošlu sezonu završio s prosjekom od bezmalo 5 pogodaka po utakmici!

Vladimir Jerić
Vladimir Jerić

Trima utakmicama 12. kola u subotu počinje natjecanje u Drugoj ŽNL.

Pomorac 1921 u nastavak sezone kreće s maksimalnim brojem bodova i fascinantnom gol-razlikom.

Grobničan na početku drugoga dijela skreće pažnju na regiji s impresivnim prosjekom od 3,5 pogodaka po utakmici, a Pomorac je prošlu sezonu završio s prosjekom od bezmalo 5 (4,9) pogodaka po utakmici!

Takva superiornost obvezuje novog trenera Vladimira Jerića, koji samostalno vodi momčad otkada je Dragan Štulić otišao u Jordan.

- U prvom smo dijelu stvarno bilo efikasni. Pokušat ćemo zadržati nivo iz prvoga dijela, ali bit će sigurno teže jer će sve momčadi biti dodatno motivirane protiv nas, govori Jerić.

 Tijekom zimske stanke došli su Niko Cvjetković, Nikola Miškulin i vratar Dario Nedić, vratar Dominik Šestan otišao je u Njemačku, kapetan Martin Dorčić je ozlijeđen.

- Nismo slabiji u odnosu na prvi dio sezone, jedino što smo kroz analizu uvidjeli da smo praktično sve pogotke primili na isti način. Dosta smo toga nudili protivnicima, koji su reagirali zavisno od toga koliko su bili kvalitetni. Rezultati iz prvoga dijela lijepo izgledaju, ali igra nije bila na razini kojoj težimo. Mislim da možemo igrati bolje i prepoznatljivo, na tome ćemo raditi, kaže Jerić.

Stanka je trajala čak četiri mjeseca:

- To je previše! Napraviš nekakav plan priprema, pa se prvenstvo odgodilo, zadnjih tjedana nismo imali protiv koga igrati jer su svi počeli natjecanje. Tri tjedna nismo igrali utakmicu! Opterećenja nema, u nastavku ćemo dati više šansi juniorima, koji su imali dosta prostora i u prvom dijelu sezone. Bez obzira što igramo drugu županijsku ligu, velika je razlika između seniorskog i juniorskog nogometa. Na kraju sezone vidjet ćemo s čime raspolažemo za prvu županijsku ligu, zaključuje Jerić.

Raspored 12. kola, subota, 31. ožujka, u 16,30 sati:
Kostrena: POMORAC 1921 - GORANKA
Tribalj: TURBINA - VRBOVSKO
Lovran: LOVRAN - MRKOPALJ
Skrad: POLET - SNJEŽNIK, odgođeno
Delnice: GORANIN - OMLADINAC, odgođeno
Moravice: ŽELJEZNIČAR - GOMIRJE, odgođeno