1-A županijska NL: Turbina napunila mrežu Goranke i osvojila drugo mjesto

Nedjelja, 29. studenog 2015. 16:49 Napisao/la  Stjepan Lončarić

Utakmica 6. kola: Turbina - Goranka 6:1

Prva A ŽNL - zaostala utakmica 6. kola

TURBINA - GORANKA 6:1

Igralište Podhumac. Gledatelja: 80.

Sudac: Igor Čepić (Kostrena).

Strijelci: 1:0 Ribarić (189, 2:0 Ribarić (35), 3:0 Piškulić (37), 4:0 Belobrajić (47), 5:1 Grgić (57), 6:1 Brajković (58).

TURBINA: Grbčić, Ribarić, Čop (od 62. T. Fištrović), Brajković (od 73. Mandić), Tomljanović, Piškulić, Vukić (od 75. I. Fištrović), V. Matejčić (od 46. M. Matejčić), Babić, Belobrajić (od 86. Mataija), Mandić.

GORANKA: Abramović, Iv. Grgurić, Grgić, Kordiš, Ružić, Iz. Grgurić, Ranka, Dodlek, Petrović (od 46. Vančina), Grubišić, M. Grgurić.

Nogometašima Trubine trebala je pobjeda u zaostaloj utakmici Prve A županijske lige protiv Goranke za osvajanje drugog mjesta. Klubovi su se pravovremeno dogovorili za zamjenu domaćinstva zbog očekivanih zimskih uvjeta.

Navijači i igrači snalazili su se kako da stignu na Podhumac, jer se je Adventski maraton dijelom odvijao i na prometnicama Općine Vinodolske. Ostao je oštećen i trener Turbine Sebastijan Knapić, koji je redoviti sudionik ove velike atletske priredbe. Propala mu je prilika da se istrči, barem na polumaratonu...

U obje momčadi dosta mladih igrača, ali i po dva kapitalca, oko kojih se još uvijek vrti igra. Kod gostiju iz Ravne Gore sveprisutni Marko Grubišić – Grinta, koji je tijekom utakmice pretrčao dionicu polumaratona, izveo 7-8 slobodnih udaraca, podijelio niz lopte. Uz njega i igrač trener Izidor Grgurić. Dečki koji su nogomet započeli igrati u nekoj drugoj državi...

Na strani domaćina Željko Vukić i Mate Brajković, koji igri „Turbosa“ daju dodatnu dimenziju. Nije čudno da je Turbina jesenski dio prvenstva završila sa gol-razlikom 42-16, gdje je broj postignutih pogodaka uvjerljivo najveći u ligi. A gledaoci to vole...

Pola sata trajao je otpor gostiju, koji su prvi i pripijetili, ali Turbina se prva raduje, već u 18. minuti. Slabi udarac glavom Ribarića vratar Abramović već ima u rukama, ali mu se ona uspijeva izmigoljiti i završiti kraj nogu u golu.

Isti igrač strijelac je povećanja vodstva sa vrlo lijepim uratkom. Povukao je loptu desetak metara, a nakon toga je uslijedio snažan udarac sa vrha kaznenog prostora, koji ulijeće iznad vratara Goranke u mrežu - 2:0.

Piškulić do odmora postiže i treći pogodak, nakon što je na rubu kaznenog prostora prihvatio loptu i prebacio daleko istrčalog vratara. Lijepi i efektni lob...

Prvih deset minuta nastavka vrijeme je za golove prvog strijelca Turbine Belobrajića. Sa dva nova pogotka došao je do 14 postignutih golova u ovoj polusezoni. Najprije je ubacio loptu u mrežu iz vrlo malog, skoro mrtvog kuta, nakon što je cijela obrana gostiju ostala na prvoj stativi.

Sljedeći gol uslijedio je iz akcije više igrača Turbine, a asistent za visoko 5:0 vodstvo bio je Željko Vukić, koji je u nastavku zaigrao u napadu. Turbina je time dobila još više na probojnosti i vrlo često su igrači dolazili u izgledne prilike, stvarajući veliki pritisak na gostujuća vrata. U nastavku je i vratar gostiju sa nekoliko odličnih obrana osujetio još i više vodstvo.

Dok su gledaoci na ugodnom suncu više pogledavali prema paraglajderima, koji su nadlijetali nebo iznad Triblja, lijepim daljinskim udarcem rezultat je za goste ublažio Grgić - 5:1.

Posljednji pogodak na utakmici bio je kazneni udarac za Turbinu, ali i najefektniji - atrakcija. Loptu je na 11 metara postavio Vukić, inače stalni izvođač najstrožih kazni.

Prije toga pao je neki dogovor sa Brajkovićem. Zalet Vukića i položaj tijela za „panenku“, ali je uslijedilo minijaturno kratko guranje lopte u desno, desetak centimetara.

Sa vrha kaznenog prostora sjurio se je Brajković i nemilosrno realizirao za - 6:1. Potez romantičara, koji su uskoro napustili travnjak. Praćeni toplim pljeskom....

loading...