PRVA A ŽUPANIJSKA NL

Risnjak postao jesenski prvak bez poraza

Utorak, 01. prosinca 2015. 19:19 Napisao/la  Stjepan Lončarić

U klubu su svjesni svojih mogućnosti, pa ove godine najavljuju prelazak u višu ligu


Nogometaši Risnjaka iz Lokava uvjerljivi su jesenski prvaci Prve A županijske skupine. Bez poraza i sa samo jednim nerješenim ishodom u Gomirju i impresivnom gol-razlikom (36:7).

Naslov prvaka polusezone došao je u pravom trenutku. Klub je prije kratkog vremena proslavio 90 vrijednih, neprekidnih godina rada, prolazeći kroz burna razdoblja.

Momčad koju vode Tomislav Čop i Ratimir Šafar i jako dugo predsjednik Anđelko Žagar, mogla je i prošle godine prijeći u viši rang natjecanja. Ostvarili su to plasmanom, ali je moguća inauguracija došla dosta kasno, pa vremena za pripremu financijske konstrukcije nije više bilo.

U klubu su svjesni svojih mogućnosti na terenu, velike bodovne prednosti, pa ove godine najavljuju prelazak u višu ligu. Problem bi mogao biti u mlađim uzrasnim kategorijama. Lokve broje neznatno preko 1000 stanovnika, u školi je pedesetak djece.

Za sada odlično funkcionira suradnja sa Goranskom školom nogometa koju vodi Anto Jakovljević. Mlađi pioniri iz te škole igraju za Risnjak vrlo uspješno.

Uz dosta mladih igrača za Risnjak igraju i neki igrači koji iza sebe imaju impresivnu igračku karijeru. Internacionalac Rene Komar, vratar Marinko Hreljac, koji iza sebe ima 25 godina karijere u Turbini, Crikvenici, Vinodolu, kao i njegov sumještanin Dragan Brnčić, Grobničan Dino Grbeša...

Domagoj Grgurić prvi je strijelac Risnjaka sa 15 postignutih golova na kraju jesenskog dijela sezone. Ove godine je bilo vidljivo da je Risnjak prešao razinom igre kvalitetu lige u kojoj su uglavnom klubovi iz Gorskog kotara, te Turbina i Kozala iz Rijeke.

Putovanja i nisu bila skupa, ali konkurencija koja čeka Risnjak iduće godine dolazi iz šire regije, sa 3-4 odlazaka na otoke...

U jesenskom dijelu prvenstva za Risnjak su igrali: Hreljac, Petelin (1), Stević (1), Šafar, Kovačević, Grgurić (15), Ferderber, Brnčić (3), Tomljenović (7), Vegar (1), Komar (6), Habibović, Dramac, Raukar, Renato i Filip Čop, Grbeša, Štimac, Jakoplić, Vujanić (1), Globar.

Čili devedesetogodišnji Risnjak trebat će malo veću pomoć društvene zajednice Lokava, ali i cijelog Gorskog kotara, kao najbolje plasirani klub iz male Švicarske.

loading...