POČETAK KRAJA HNL-a Gradovi Labin i Rovinj zabranili korištenje nogometnih igrališta

Srijeda, 11. ožujka 2020. 21:25 Napisao/la  Igor Vranić

Istarski gradovi pokrenuli su lančanu reakciju civilnih vlasti koju više nije moguće zaustaviti, prije nego što se prekinu sva natjecanja najugroženiji će postati igrači

POČETAK KRAJA HNL-a Gradovi Labin i Rovinj zabranili korištenje nogometnih igrališta

Kao što se moglo očekivati, kolaps natjecanja u hrvatskom nogometu počinje u Istri koja je odlukom županijskog stožera civilne zaštite postala prva regija u Hrvatskoj koja je upalila crveno svjetlo koronavirusu.

U nizu posljedično očekivanih odluka gradovi Rovinj i Labin zabranili su korištenje nogometnih igrališta za treninge i utakmice!

To znači da se utakmice 17. kola Treće HNL - Zapad Rovinj - Krk i Rudar - Vinodol neće igrati ni pred praznim tribinama!

Povjerenik lige Robi Fonović konačnu odluku o odgodi treba donijeti u četvrtak iako HNS nema nikakve ovlasti određivati lokalnim samoupravama kako će se ponašati u borbi protiv koronavirusa.

Grad Pula još nije donio sličnu odluku, odgoda utakmice između Uljanika i Crikvenice za sada nije tema.

Razlog zbog kojega Grad Pula odgađa odluku je utakmica između Istre 1961 i Rijeke, koja se u subotu na Aldo Drosini igra bez gledatelja.

Kada bi Grad Pula zabranio Uljaniku igrati na Verudi, morao bi zabraniti Istri 1961 igrati na Aldo Drosini.

Budući da se svi istarski gradovi povode primjerima Labina i Rovinja, pitanje je vremena kada će Grad Pula donijeti istu odluku.

Odlukama gradova Labina i Rovinja počeo je kraj svih nogometnih natjecanja u Hrvatskoj.

Istarski gradovi pokrenuli su lančanu reakciju civilnih vlasti koju više nije moguće zaustaviti!

Prije nego što se prekinu sva natjecanja najugroženiji će postati igrači koje u ovom trenutku nitko nije ni pokušao zaštititi osim čelnika gradova Labin i Rovinj.

Uskoro će se oglasiti Dario Šimić, predsjednik sindikata profesionalnih igrača opravdano će postaviti retoričko pitanje: tko se igra sa zdravljem igrača Prve HNL?

Slično kao u Italiji, nakon toga slijedi prekid natjecanja u svim nacionalnim ligama!